≫ 

Srbija gubi od Hrvatske: Lajović nestao sa terena, Đoković ponovo mora da spasava stvari!

Ne treba gubiti nadu, za sve postoji solucija, ali... Biće teško

Dušan Lajović Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Srbije gubi sa 1:0 u polufinalu Dejvis kupa od selekcije Hrvatske nakon što je Dušan Lajović, uz strahovite uspone i padove, poražen posle preokreta od 279. igrača sveta, Borne Goja - 4:6, 6:3, 6:2. Sve je sada na Novaku Đokoviću i dublu. U suprotnom, ode san o novoj "salatari".

Meč koji smo gledali ne može baš u celosti da se opiše rečima. Duci je imao veliku prednost na rang listi, uspeo je da se vrati i osvoji prvi set, ali od tog momenta mu se gubi svaki trag.

Ovo je bio užasno bitan susret, jer je Đoković veliki favorit protiv Marina Čilića, ali naši u dublu moraju da se suoče sa najboljim dublom sveta.

Pokazao je Gojo od starta turnira da je u dobroj formi, da može da savlada i Top 100 tenisere, ali sigurno nije očekivao da će protiv 33. reketa sveta preokrenuti situaciju za sat vremena.

Ne treba gubiti nadu, za sve postoji solucija, ali Lajović je mogao da namesti penal Novaku i izbegne okršaj dublova gde Mektić i Pavić caruju ove godine na globalnom nivou.

Što se tiče samog meča Ducija i Goja, može se rezultatskim serijama tačno videti kada Srbin ima ritam, a kada ga nema.

Na kraju, poražen je za dva sata i jedan minut, a nije ličilo na to.

Gubio je sa 4:1 u prvom setu, ali je uspeo da naređa pet gemova uz dva brejka, da zaplaši protivnika, ali izgleda, nedovoljno.

Posle samo 12 minuta, ponovo je bio u minusu od 3:1, uzvratio je protivniku ribrejkom za 3:2, ali od tog momenta mu se gubi trag.

Kada je došlo do odlučujuće deonice, nismo više imali priliku ni da vidimo Lajovića na terenu, a kamoli da igra protiv daleko gore rangiranog tenisera.

Gojo je prelako osvajao svoje gemove, pravio brejkove i očas posla je bilo 5:1 i put bez povratka.

Sada je sve na Novaku, a verovatno i na Novaku i njegovom dubl partneru. Biće teško, ali ima nade.

Tok meča:

III SET

2:6 - KRAJ. SRBIJA GUBI 1:0 PROTIV HRVATSKE. POTONUO JE DUŠAN.

2:5 - Dobri servisi i možda kasni trzaj Ducija. Sada Gojo servira za prvi bod Hrvatske.

1:5 - Stigli smo pred svršen čin. Lajović će morati da napravi čudo ukoliko misli da promeni smer ovog duela.

1:4 - Da li ima nade? Ima, dok god traje meč. Ali, buđenje mora da bude sad i odmah, ali ga neće ni biti.

0:4 - Bez izgubljenog poena. Gojo je na vratima još jednog velikog iznenađenja.

0:3 - NE IDE, PA NE IDE... Duci nema trenutno nikakvu ideju kako da sustigne protivnika. Malo sreće, ali malo i znanja dovoljno je da Gojo ima dva koraka više u trci za pobedu.

0:2 - Ako se nešto ne promeni i ukoliko Lajović ne bude nešto radikalno promenio, ovaj meč može da ode u sunovrat. Sa jednim izgubljenim poenom, Gojo potvrđuje brejk.

0:1 - BREJK HRVATSKA... Ponovo na startu minus i ovo je nešto što ne može da bude dobro. Nadamo se da Duci može da prevaziđe ovu barijeru i trebalo bi odmah da dobije impuls.

II SET:

3:6 - SET ZA HRVATSKU...

3:5 - Ovo je bio lakši deo posla i u skladu sa tim je obavljen. Sada ide ono teže parče. Hrvatska servira za izjednačenje.

2:5- E, ovo je već nezavidna pozicija i Lajović će morati da servira za ostanak u setu. Komplikuju se stvari.

2:4 - PA, NEVEROVATNO... BREJK HRVATSKA. Sve je mirisalo na poravnanje, jer tempo koji trenutno vidimo više odgovara Duciju. Ipak, posle gem lopte, stigla je brejk lopta koja je posle dužeg relija iskorišćena. Vraća Gojo osetnu prednost.

2:3 - BREEEEEJK SRBIJA! Kako dobar trenutak za samopouzdanje, ponovo je Duci dodao gas, forsirao protivnikov bekhend koji je zatajio, te dobio dve prilike za ribrejk. Prva nije prošla posle neiznuđene greške, ali druga jeste. Ponovo je Gojo pod pritiskom.

1:3 -   Lajović uzima gem, ali i dalje se muči da probije odbranu protivnika koji nije pao kao u prvoj deonici. Nema lakih poena, viđene su dve brejk lopte, ali rezultat je bitan i nadamo se da gledamo preslikanu verziju prvog seta.

0:3 - Ovo je skoro nemoguće. Lajović je imao 0:30, a onda je bez otpora dopustio protivniku da potvrdi stečeno. Možemo se nadati da će isto da se desi kao i u prvom setu, ali ovakvi usponi i padovi se retko viđaju.

0:2 - PONOVO BREJK HRVATA... Neverovatno. Četiri greške i izgubljen servis sa nulom. Još jedan isti pad koji smo videli na startu meča. Nadamo se ponovnom buđenju.

0:1 - Dobija Gojo sa tribina podršku grupice navijača iz Hrvatske i uspeva ponovo da povede u setu. Umalo ga je ponovo nevolja stigla (40:30), ali nije dozvolio djus.

I SET:

Dušan Lajović Foto: Tanjug/AP

6:4 - SEEEEEEEEEEEEET SRBIJA! Ovo je sada pravi Lajović i protivnik je sada samo gledalac. Na set smo od prvog boda protiv Hrvata!

5:4 - BREEEEEEJK SRBIJA! Kakav niz Dušana koji je bez izgubljenog poena oduzeo servis protivniku. Gojo definitivno trenutno rovari po dnu ritma, a Lajović vezuje 13 poena i imamo priliku da serviramo za prvi set!

4:4 - Sada idu četiri poena u nizu, veoma glatko i brzo, te imamo prvo poravnanje od starta meča. Duci je totalno u meču.

3:4 - BREEEEEEJK! BRAVO Lajović je uspeo da osvoji svoj servis gem, a zatim da brejkne Goja posle 40:0 za Hrvata.

2:4 - Ovo je bilo bitno srpskom igraču, da u kontinuitetu uzima svoje gemove.

1:4 - Gojo čuva ono što je njegovo i to radi dobro za sada.

1:3 - Evo prvog gema za Ducija koji mora da napada.

0:3 - Gojo potvrđuje brejk i ima već solidnu prednost nad našim igračem.

0:2 - Brejk i šok... Lajović je imao 40:0 i izgubio je svoj servis, očigledno da je pritisak učinio svoje.

0:1 - Lajović je dobro krenuo, imao 30:15 ali je Hrvat zadržao svoj servis.

Video: Novak i Kecmanović odradili trening u Madridu pred nastavak Dejvis kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    3. decembar 2021 | 17:52

    Dusane i Filipe, molim vas i preklinjem da nikad, ali nikad vise ne igrate za reprezentaciju.Ni za sta niste osim da sedite i tapsete.

  • Srbin

    3. decembar 2021 | 17:13

    Ova nasi teniseri svi treba da osteve tenis sem Noleta. Kao neke babe nemogu da pobede ni druga iz zgrade a kamoli nekog anonimusa

  • Navijač

    3. decembar 2021 | 17:53

    Da li je ovaj Lajović normalan. 31 na svetu, a samo šamara lopticu. Skroz nadkroz izgubljen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA