≫ 

Troicki otkrio zašto je Krajinović igrao dubl sa Novakom: "Želeli smo dobar ritern"

Srbija je poražena od Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa

  • 24
Adria tour, Viktor Troicki Foto: Marko Jovanović

Posle velike borbe, Dejvis kup reprezentacija Srbije sinoć nije uspela da premosti Hrvatsku i plasira se u finale ovog takmičenja. Poraz Dušana Lajovića od Borne Goja, a potom i neuspeh Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića u dublu zasenili su pobedu najboljeg na svetu protiv Marina Čilića.

Selektor Viktor Troicki odlučio se da sedne pred medije nakon poraza u polufinalu ovog takmičenja i da obrazloži zbog čega je Novak u dublu igrao sa Krajinovićem, umesto sa Nikolom Ćaćićem, jedinim od boljih dubl-igrača na ATP rang listi.

- Znali smo da će dubl biti najteži za nas. Želeli smo da na terenu imamo dobre riternere, igrače koji igraju singl i koji će biti agresivni na riternu. Nažalost, Mektić i Pavić su svetski dubl broj jedan i igrali su na zaista vrhunskom nivou za dubl. Zbog toga i jesu na prvom mestu – izjavio je Troicki.

Novak Đoković i Filip Krajinović protiv hrvatskog dubla Foto: Tanjug/AP

Potom se osvrnuo i na singlu u kojem je samo Novak Đoković ispunio očekivanja.

- Da, naša šansa je bila u singlu. Novak je uspeo da odradi posao, ali nažalost u prvom meču singla nismo iskoristili šansu koju je trebalo da iskoristimo jer mislim da smo bili favoriti. Filip nije bio spreman još od meča sa Austrijom jer je istegao mišić. Zbog toga on nije igrao singl. Nadao sam se da će kombinacije dvojice singl-igrača funkcionisati u dublu zbog spomenutog riterna i to je bio razlog za promenu. Takođe, Novak i Filip su najčešće igrali zajedno – podvukao je selektor.

Kaže Troicki da mu naprosto nije jasno šta je presudilo da u meču između Borne Goja i Dušana Lajovića pobedu odnese hrvatski teniser, mada svestan da je Srbin pravio previše grešaka za ovaj nivo profesionalnog nadmetanja.

- Iskreno, iz ove pozicije ne znam šta je bio ključ Lajovićevog poraza. Duci se vratio, iako je gubio u prvom setu i zaigrao je veoma dobro. Međutim, kada je Borna uzvratio, Duci se prebacio u defanzivu. Moram da pogledam meč ponovo da bih video šta se događalo. Taktički nije igrao dobro, promašivao je mnogo puta. Bio je to verovatno ključan meč – zaključak je Troickog.

Ističe selektor da mu je jako žao što Novak nije uspeo da osvoji ovo takmičenje ponovo sa Srbijom.

- Razočarani smo ishodom meča. Dobili smo šansu da uđemo kao drugoplasirani tim, protiv oslabljene Hrvatske koja nije imala Bornu. Verovali smo u pobedu danas. Računali smo na dve pobede iz singla. Nije ispalo kako smo želeli. Trenutno je veliko razočarenje, trebalo je da iskoristimo priliku makar do finala, u najmanju ruku zbog Novaka koji zaista gine. Pobeđuje iz dana u dan, doprinosi ovom timu toliko puno. Najviše mi je žao Novaka. Iako je timsko takmičenje. Svi daju maksimum, ali znamo koliko napora i želje ulaže da igra za Srbiju - reči su Viktora Troickog.

Dejvis kup reprezentacija Hrvatske se tako po četvrti put našla u finalu i boriće se za treću titulu. Protivnik će joj biti ili Rusija ili Nemačka, koji svoje polufinale igraju danas tokom popodneva.

Video: Novak odigrao 50. meč za Srbiju u Dejvis kupu: Uspeo sam da pronađem sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukasinn

    4. decembar 2021 | 09:02

    Nije problem poraz u dublu vec u singlu od 279. igraca na svetu. Troicki je glavni krivac za to zbog izbora igraca. Vratilo nam onakvo teranje Zimonjica sa mesta selektora.

  • Рус

    4. decembar 2021 | 08:48

    Hahahahah...ti zdravog i abicioznog igrača zameniš sa povredjenim lenjivcem.. pa da li si ti bio u alkoholisanom stanju kada si to uradio? Razbiješ uigran para Djoković -Ćaćić, gde to ima.. Možeš zajedno pod ruku sa Krstaićem i na livadu da čuvate ovce.

  • Vlada

    4. decembar 2021 | 09:01

    Viktore nije to mesto za tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA