Đoković se oglasio o nagradi koju nikad nije dobio: "Ne čudi me uopšte što nisam nominovan"

Federer je rekorder po broju priznanja za fer-plej od strane ATP, jer je od poslednjih 17, njemu pripalo 13 pehara

  • 6
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Gotova je još jedna teniska sezona, barem što se srpskih tenisera tiče. Porazom od Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa, naši predstavnici otišli su na odmor do početka iduće kalendarske godine.

Ovo je tradicionalno period kada se dodeljuju i godišnje nagrade. Očekivalo se da se Novak Đoković nađe barem na jednom od spiskova, naročito na onom za fer-plej igrača sezone, ali se to nije desilo. ATP ga je izostavio.

Skandalozno je ipak što Đokoviću ni ranijih godina nije ukazivana ova čast, već je nagrada Štefan Edberg, koja nosi ime po poznatom teniseru iz Švedske, gotovo po “difoltu“ pripadala ili Rafaelu Nadalu ili Rodžeru Federeru.

Od 2004. godine, pa do danas rekorder po broju osvojenih nagrada za fer-plej je Federer, pošto ih ima ukupno 13, dok je Špancu ta čast pripala četiri puta. Nijedan drugi teniser nije ni primirisao blizu da je dobije.

Novak Đoković doneo izjednačenje Srbiji protiv Hrvatske Foto: TSS

Međutim, Đokovića nije mnogo potreslo što se nije našao u užem izboru za pomenutu nagradu. Kaže da je to - očekivao.

- Ne čudi me i ne iznenađuje me uopšte što nisam među nominovanima, iskreno. To je sve što mogu da kažem – izjavio je Novak.

Kao predsednik rivalske PTPA organizacije, Đoković je često bio na udaru i kritikama čelnika ATP, tako da potez da ga ne kandiduju za fer-plej nagradu zaista nije iznenađujući.

U užem izboru ove sezone za nagradu su se našli Rafael Nadal, koji pola sezone nije ni igrao, Frensis Tijafo, Kasper Rud i Feliks Ože Alijasim.

Video: Novak odigrao 50. meč za Srbiju u Dejvis kupu: Uspeo sam da pronađem sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • w

    4. decembar 2021 | 13:55

    Baš ga briga za tu nagradu.😂

  • DARKO 100%

    4. decembar 2021 | 13:04

    Poceo je tenis da lici na neku strinu usedelicu,poceli su da izmisljaju stalno neke rekorde,kad su poceli da se okupiraju sa tim ,vrhunski igraci su izgubili su na lepoti igre i sarma,a pod takvog pritiska cesto i gube sebe u svom profesionalnom smislu,dovoljno je biti broj jedan i koliko osvojenih turnira sve ostalo cista glupost,

  • Neso

    4. decembar 2021 | 15:34

    To su jedini rekordi koje ce njih dvojica drzati:)))))))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA