≫ 

Rusi u finalu Dejvis Kupa: Medvedev i ekipe "svete" Srbiju protiv Hrvatske

Medvedev i Rubljov odveli svoj tim u borbu za trofej

  • 4
Danil Medvedev, Aleksander Zverev Foto: AP/Tanjug

Danil Medvedev i Andrej Rubljov predvodili su Rusiju do finala Dejvis kupa nakon što su dominirali u svojim singl mečevima protiv Nemačke i pobedili u svom najboljem od tri polufinala u subotu.

Drugoplasirani Medvedev je deklasirao Jan-Lenarda Štrufa sa 6-4, 6-4 i zapečatio pobedu Rusa nakon što je Rubljov poveo sa 6-4, 6-0 pobedom nad Dominikom Kepferom.

Hrvatska čeka Rusiju u nedeljnom finalu na zatvorenom tvrdom terenu u madridskoj areni nakon što je u petak eliminisala Srbiju Novaka Đokovića. i Rusija i Hrvatska će težiti trećoj tituli u Dejvis kupu.

Sa četiri igrača rangirana među 30 najboljih, Rusija je bila favorizovana protiv nemačkog tima koji je igrao bez zvezde Aleksandra Zvereva. 

Medvedev ulazi u finale, gde bi trebalo da se suoči sa 1. brojem Hrvata Marinom Čilićem, nakon što nije izgubio nijedan set na turniru.

Video: Najbizarnija proslava pobede: Medvedev se pretvorio u mrtvu ribu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    4. decembar 2021 | 17:20

    Napred braćo Rusi!

  • cro 5fd

    4. decembar 2021 | 19:20

    ahaha sad kad ste izgubuli vracate se na ruse ahaha

  • Мирјана

    5. decembar 2021 | 12:43

    Bas ce Medvedev i Rublev dok budu igrali misliti kako da osvete Srbiju i da opravdaju Troickog koji je zeznuo stvar,pustio Lajovica,a ne Krajinovica,a u dublu nije uzeo Cacica!Svasta,smesno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA