≫ 

Sramna španska publika žestoko zviždala Medvedevu, Rus im uzvratio

"Rat" dve strane se nastavio

  • 6
danil medvedev Foto: Tanjug/Ap

Ruski teniseri plasirali su se u finale Dejvis Kupa pošto su rezultatom 2:0 savladali izabrani tim Nemačke, pa će se sa Hrvatima boriti za prestižni trofej.

Rusi su poveli pobedom Andreja Rubljeva nad Dominikom Kopferom 6:4, 6:0, a u drugom meču Danil Medvedev je pobedio Jana-Lenarda Štrufa 6:4, 6:4, ali njegov trijumf nije naišao na odobravanje domaće publike, mahom Španaca iz Madrida.  

Naime, nakon poslednjeg poena drugog meča čitava dvorana u Madridu je žestokim zvižducima ispratila Medvedeva, a tokom govora ruskog igrača zvižduci su nadjačavali njegove reči. Medvedev nije ostao dužan, ušao je u otvoreni rat sa madridskom publikom tako što je najpre odgovorio gestikulacijom rukama, a onda je besno nogama udarao u pod.

Rus je u izjavi posle meča inatno poručio da ga zvižduci i negodovanje navijača uopšte ne dotiču.

- Počelo je 2019. godine. Ljudi se ne znaju ponašati, nikako da nauče. Samo vi nastavite, a ja ću nastaviti pobeđivati - poručio je Medvedev na kraju.

Kao što reče, ovaj "rat" krenuo je pre dve godine na turniru u Madridu kada su viđene slične scene kao i sada, Medvedev je i tada odgovarao gestikulacijama "ne čujem vas", a jednom je čak izjavio da neće više nikad igrati u prestonici Španije.

Rusi će se boriti za svoju treću titulu, baš kao i hrvatski teniseri. Rusija je bila pobednik takmičenja 2002. i 2006., a Hrvatska je trofej osvajala 2005. i 2018. Upravo na putu do prvog naslova Hrvatska je do finala stigla polufinalnom pojedom nad Rusijom (3:2) na splitskim Gripama.

Video: Nole samleo je Rubljova i izbegao Medvedeva pre finala: Već dominira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA