Medvedev ironično komentariše zvižduke: "Treba da navijate za mene, ako hoćete da izgubim"

Danil je i dalje ljut na publiku u Madridu

  • 0
Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser, Danil Medvedev sprema se za poslednji meč ove takmičarske godine. On će se danas sudariti sa reprezentacijom Hrvatske u okviru finala Dejvis kupa, nakon što su naše zapadne komšije uspele da ostvare trijumf u polufinalu sa Srbijom.

Drugi reket sveta rekao je da mu jako žao što se neće sastati sa velikim prijateljem Novakom Đokovićem. Međutim, istovremeno je bio jako ljut na špansku publiku koja mu je konstantno zviždala, što je isprovociralo generalno jako mirnog Medvedeva na reakciju.

- Tako je od 2019. godine. Ljudi i dalje ne razumeju kako da me nateraju da izgubim. Trebalo bi da navijaju za mene. Tako da, ljudi, nastavite, a ja ću da pobeđujem - rekao je Danil.

Na konferenciji za medije objasnio je zbog čega je odabrao da pobedu protiv Jana Lenarda-Štrufa proslavi pokazujući ka tribinama publici da sedne.

- Ako želite da slavire posle meča, birate da uradite nešto smešno i zabavno. Kada je Kristijano igrao za Real, umeo je to da radi prilikom proslave gola. Zato sam učinio isto to. Osetio sam da je zabavno, a možda je bilo pogrešno - komentariše Danil.

Filip Krajinović, Danil Medvedev Foto: AP/Tanjug

Ruski trener je bio u ratu sa publikom i tokom US opena 2019. godine. Kaže da ne provocira nikoga bez razloga, ali da takođe ne ćuti kada ga "gaze".

- Ne provociram nikoga namerno. Sve što radim, radim iz emocija. Na terenu nekada budem pod uticajem adrenalina. Ponekad to nije dobro. Kada igrate meč, sami ste na terenu, a gleda vas 20.000 duša. Nekada su protiv vas, nekada za. Mene ponesu emocije, nekad dobre, nekad loše - ističe Danil.

Nije mogao da ne pomene Novaka Đokovića.

- Uvek je posebno igrati protiv njega. Pobedio je u svom meču protiv Hrvatske, ali Srbija nije stigla do finala. Zato je Dejvis kup poseban. Borna Gojo je odradio posao i doneo prvi bod Hrvatima, a znalo se da u dublu imaju najbolji par na svetu - zaključak je Danila.

Video: Đoković ušao u Masters istoriju pobedom u Parizu: Ovo su najbolji potezi sa meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA