≫ 

Da li je ovo dokaz da Đoković igra na AO? Isplivala lista prijavljenih za ATP kup

Najbolji teniser nalazi se među prijavljenima za ATP kup

  • 13
Novak Đoković, Danil Medvedev

Foto: Tanjug/AP

Čitav svet se pita hoće li Novak Đoković učestvovati na Australijan openu, a upravo je šesti decembar označen kao "dan D" jer tada ističe rok za prijavu za prvi Grend slem turnir.

Međutim, dok se čeka ta lista prijavljenih za Melburn, pojavila se lista tenisera koji su se prijavili za ATP kup, takmičenje koje služi kao zagrevanje za Australijan open.

Mala razlika može da bude u tome što se ATP kup igra u Sidneju, gde nije tako stroga politika oko vakcinacije, kao što je u Viktoriji, gde svi profesionalni igrači moraju da budu vakcinisani ukoliko žele da igraju na Australijan openu.

Ipak, ATP kup predstavlja za sve tenisere pripremu pred Australijan open, pa sama prijava možda da znači da Novak planira da učestvuje u Melburnu.

Podsetimo, Đoković je rekao da je vakcinacija za njega lično pitanje i da o tome ne želi da se izjašnjava javno.

Pored Đokovića, Srbiju bi na ATP kupu trebalo da predstavljaju Dušan Lajović i Filip Krajinović. Takođe, prijavljeni su i Rusi koje predstavljaju Danil Medvedev, Andrej Rubljov i Aslan Karacev.

Od najjačih igrača sveta tu su i Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Mateo Beretini, Kasper Rud, Hubert Hurkač, Feliks Ože Alijasim, Kameron Nori, Dijego Švarcman, Dominik Tim...

Interesantno je da nema Rafaela Nadala među prijavljenima, pa tako Španiju predstavljaju Roberto Bautista Agut, Pablo Karenjo Busta i Albert Ramos Vinjolas.

ATP kup na programu je od 1. do 9. januara, a titulu brani Rusija.

Video: Prošli put je bilo tužno: Novak Đoković pred duele Dejvis kupa sa Austrijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    6. decembar 2021 | 11:24

    Koliko mi je poznato, i u Sidneju i u Melburnu uskoro nece biti obavezne vakcinacije, sto je jos neizvesno za Brisbejn, tj. tu drzavu. Ako bude tako, nece biti razloga da Novak ne putuje tamo, ako se to pravilo bude primenilo i za dolaske u Australiju.

  • Krkiša

    6. decembar 2021 | 11:33

    Što bi rekao Đole: prvo fruštuk pardon vakcina pa onda na put.

  • Ena

    6. decembar 2021 | 11:49

    Bravo Nole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA