Heroj Hrvatske tokom Dejvis kupa zaradio isto kao i za celu karijeru

Srbija i Dušan Lajović će dugo pamtiti Bornu Goja

  • 1
Borna Gojo Foto: AP/Tanjug

Borna Gojo je bio heroj Hrvatske u Dejvis kupu! Momak koji je trenutno 281. na ATP listi, igrao je neverovatan tenis tokom Dejvis kupa i bio je najzaslužniji za ulazak "kockastih" u finale.

Gojo je na putu do finala ostvario tri pobede protiv znatno bolje rangiranih igrača, a jedan od njih je i naš Dušan Lajović, koji je doživeo pravi debakl u tom polufinalnom duelu, čime je izgubljena nada da Srbija može do finala.

Na putu do finala Gojo je rušio 61, 27, i 33. tenisera sveta, ali je na kraju položio oružje pred petim teniserom sveta, Andrejom Rubljovim u finalu.

Momak rođen u Slpitu 1998. godine, karijeru je zapravo počeo kao fudbaler, gde je u mlađim kategorijama trenirao u Hajduku. Ali, brzo je odustao od fudbala i otisnuo se u Ameriku, gde je uz studiranje na koledžu gradio i tenisku karijeru.

Gojo je profesionalac od 2016. godine, a od tenisa je do Dejvis kupa osvojio 188.009 dolara, računajući i singl i dubl. Interesantno je da je samo od tri pobede u Dejvis kupu i plasmana Hrvatske u finalu zaradio gotovo isto, 187.439 dolara!

Video: Novak oduševljen: Obožavateljka naslikala njegov portret, ćerka Tara dobila svoje mesto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    6. decembar 2021 | 15:39

    Lajovica i ja mogu da dobijem nego kako je on u top 30 na koju foru decko je antitalenat.🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA