≫ 

US open i tri Mastersa uvela obaveznu vakcinaciju, nova rigorozna pravila za Đokovića i tenisere

Sve više turnira se odlučuje da zabrani nevakcinisanim igračima učešće

  • 15
Novak Đoković - Aleksandar Zverev Foto: Tanjug/AP

Upravo je završena ovogodišnja teniska sezona i polako se pripremamo za narednu. Već je poznato da će za učešće na Australijan openu biti neophodna potvrda o vakcinaciji, a na to se odlučuju i brojni drugi turniri.

Saopšteno je da će svi teniseri i teniserke koji budu želeli da igraju na turnirima u SAD, Portoriku i Čileu morati da budu vakcinisani.

To faktički znači da bez sertifikata teniseri neće moći da igraju na US openu, Indijan Velsu, Majamiju, Sinsinatiju i drugim turnirima koji se igraju u ovim zemljama.

Podsetimo, Novak Đoković još nije objavio svoj vakcinalni status, pa nije jasno da li će igrati u Australiji i na ostalim turnirima kasnije tokom godine. Danas je bio poslednji dan za prijavu za učešće na prvom Grend slemu sezone.

Treba dodati da srpski teniser može da se prijavi za turnir, pa da kasnije povuče prijavu. Novak u Madridu nije hteo da razgovara o nastupu u Australiji.

- Bićete informisani. Neću vam dati odgovor sada. Bićete informisani, to je sve što mogu da kažem. Neću dati datum. Australija je blizu - istakao je Đoković.

Videćemo kakva će biti njegova konačna odluka i da li će i kada objaviti da li je vakcinisan ili ne. Sve u svemu, januar se bliži, pa samim tim i početak Australijan opena koji startuje za šest nedelja.

Video: Novak Đoković o četvrtfinalnom duelu sa Kazahstanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срба Крстић

    6. decembar 2021 | 23:05

    Сетили се сви да,само тако(лукаво) могу да скину Новака са трона.

  • Boske100

    6. decembar 2021 | 22:36

    Boc-boc i nema frke 🤷‍♂️.

  • Goran

    7. decembar 2021 | 01:31

    Ja im nebi sad igrao na tom fašističko-komunističkom turniru sve i da sam vakcinisan. Australija je najveća komunistička diktatura pa onda Novi Zeland pa Kanada. Za njih je bivši SSSR mala maca. To su diktature gde za pogrešnu, čitaj nepoželjnu reč gubiš posao a zatim si isključen iz društva. Ne ideš u zatvor, al ti zagorčaju život do te mere, da bi ti bilo bolje na robiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA