≫ 

Dobro je počelo! Krajinović doneo vođstvo Srbiji protiv Norveške

Srbija povela u meču ATP kupa u Sidneju

  • 0
Filip Krajinović Foto: Tanjug/AP

Teniska reprezentacija Srbije povela je protiv Norveške u prvom meču ATP kupa koji je počeo u Sidneju prvog dana 2022. godine.

Filip Krajinović, treći teniser Srbije, ipak nije imao probleme na otvaranju u duelu sa Viktorom Đurasovićem, tek 345. teniserom sveta našeg porekla, kojeg je lako savladao u dva seta sa 6:2, 7:5.

Malo više od sat vremena bilo je dovoljno Filipu da izađe na kraj sa momkom poreklom sa ovih prostora koji ne predstavlja preteranu opasnost. Dva brejka, u trećem i sedmom gemu, lako su odlučila prvi set u kom je bila primetna razlika u kvalitetu u korist Srbina - 6:2.

U drugom setu je Đurasović je uhvatio ritam, a nakon što je već u prvom gemu Krajinović napravio novi brejk, Norveđanin je posle klackalice uspeo da se vrati u duel i bude egal sa Filipom. Vratio je Norvežanin i brejk u osmom gemu za 4:4, ali je potom u 10. izgubio gem i krenuo stazom bez povratka.

Krajinović je rutinski odservirao za 7:5, priveo meč kraju i doneo Srbiji prvi poen u ovom duelu.

U drugom duelu današnjeg programa Dušan Lajović od 9 časova igra sa Kasperom Rudom.

Ukoliko mladi Norvežanin uzvrati udarac i donese izjednačenje odlučivaće dubl-meč, za koji su sa naše strane nominalno prijavljeni Nikola Čačaić i Matej Sabanov.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Video-ubod: Novak napustio Srbiju, evo gde će dočekati Novu godinu s porodicom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA