≫ 

Albanac iz Gnjilana finansira "novog Đokovića": Srbija gubi jednog od najvećih talenata?

Filip Pavić (15) sa Kosova i Metohije uskoro se seli u Švajcarsku

  • 62
Filip Pavić Foto: Printscreen/You Tube/Slobodna Evropa

Mladi teniser Filip Pavić (15), iz Novog Brada na Kosovu i Metohiji, otputovaće sredinom januara u Švajcarsku kako bi nastavio razvoj i potvrdio epitet jednog od najvećih talenata sa ovih prostora.

To mu je omogućio Albanac iz Gnjilana, sponzor, koji je svestan da Filip nema adekvatne uslove za trening u južnoj srpskoj pokrajini i da su mu potrebni bolji uslovi.

Mladi teniser već tri godine nema trenera, iako je osvojio preko 30 turnira i trenutno je četvrtoplasirani među teniserima takozvanog Kosova do 16 godina.

Švajcarski mediji ga uveliko porede sa velikim Novakom Đokovićem i raduju se što će nastaviti razvoj u njihovoj zemlji.

- Želja mi je da krene da igra za neku reprezentaciju, ako mu baš ponude da igra za Kosovo ja bih ga pustio - rekao je nedavno za Slobodnu Evropu Goran Pavić, otac mladog tenisera.

Slično razmišljaju i u Teniskom savezu tzv. Kosova.

- Ali ako Filip u budućnosti bude imao hrabrosti i volje da igra za kosovsku tenisku federaciju, mi ćemo to oberučke da prihvatimo - poručio je predsednik Jetoj Haderđonaj.

Video: Novak Đoković otrčao u toalet pred uključenje uživo u Dnevnik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    1. januar 2022 | 12:04

    Pa sto vi ne financirate.. Nego se pravite pametni.. Vi finacirate Miljanu, i Maju i Dalilu..

  • Kosmet ❤️

    1. januar 2022 | 15:46

    Kao neko ko je odrastao na Kosmetu, i na Kosovu i Metohiji podizem petoro dece, ne mogu da podrzim ovog oca, i sve u vezi ovoga. Nadam se uspehu ovog deteta, ali licno, nikada ne bih prihvatio da mi dete igra u reprezentaciji "Kosova". Mučio bih se, pokusavao na sve nacine, da doprem do ljudi iz Srbije, ali da mi pomaze albanac, nikako. Ne mrzim nikog, nisam nacionalista, ali jednostavno, neke stvari su svima jasne. Od albanaca nista uzeo nisam, ne primam njihove pare, nista nisam prodao, i za mene je Kosovo i Metohija, Srbija. Zivi bili.

  • Dragan

    1. januar 2022 | 11:08

    Brate kakav si ti srbin ako bi dete pustio da igra za takozvano nezavisno kosovo. Da li je moguce da smo mi srbi takvi da bi za pare sve ucinili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA