≫ 

Kraj za Srbiju na ATP kupu: Krajinović poražen, Španci posle prvog meča idu u polufinale

Šteta, šteta, šteta...

  • 7
Filip Krajinović Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u prvom meču duela između Srbije i Španije od Pabla Karenja Buste sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4, te je tako srpska reprezentacija ostala bez teoretske šanse da se plasira u polufinale ATP kupa.

Srbija je ispred sebe imala skoro nemoguć zadatak, teniseri iz naše zemlje morali su da slave protiv Španije sa 3:0, od čega bi minimum dva meča morala da budu rešena rezultatom 2:0.

Krajinović je pružio sasvim solidan otpor, međutim, daleko je to bilo od ozbiljnije prilike da ugrozi sjajnog Španca koji je za čak 30 mesta bolje rangiran na ATP listi od srpskog predstavnika, što se videlo i na početku samog meča.

Već u drugom gemu prvog seta, Karenjo-Busta je napravio brejk i time poljuljao snove Srbije da se plasira u narednu fazu. Krajinović je smogao snage, vratio je brejk i smanjio na 3:2.

Nastavak prvog seta je doneo veliku borbu na obe strane, ipak, kada su već svi pomislili da bi Krajinović mogao do iznenađenja, Karenjo Busta je načinio novi brejk, otišao je na 5:3, potom je svojim servisom obezbedio i prvi set - 6:3

Filip Krajinović Foto: Tanjug/AP

Ušao je Krajinović samouverenu u drugi set, ili se tako samo učinilo,i prvi gem je uzeo sa nulom, ali je potom izgubio tri uzastopna, čime je opet prepustio brejk prednosti Špancu.

Ovoga puta, Karenjo-Busta je uspeo da održi svoj brejk do kraja i slavio je sa 6:4, čime je ostavio našu reprezentaciju i bez teoretske šanse da se nađe u polufinalu ATP kupa u Sidneju.

Video: Đoković ume i da tverkuje! Ovako je Krajinović čestitao Novaku pobedu na Rolan Garosu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    5. januar 2022 | 09:10

    Ne razumem šta ste očekivali,gube od Čilea,a oćete da pobede Španiju još sa 3:0,ne biva

  • Cv

    5. januar 2022 | 09:01

    Čuj ove šteta nisam ni gledao nema noleta nema pobede sta ima i da gledam nesrecnog lajovica

  • Dr Laza

    5. januar 2022 | 09:12

    Kakav selektor takva i reprezentacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA