Troicki šalje podršku Novaku: "Ne pamtim da je ijedan sportista ikada ovako maltretiran"

Viktor je poslao brdo "otrovnih strelica" ka australijskim vlastima

  • 6
Novak Đoković, Viktor Troicki Foto: MN Press

Ne prestaje da se sleže prašina nakon skandala koje su australijske vlasti priredile najboljem teniseru sveta, Novaku Đokoviću. Nakon što su mu juče odbili pristanak u zemlju zbog "problema sa vizom", danas su ga smestili u karantinski hotel sa migrantima.

Komentar na sva dešavanja dao je njegov veliki prijatelj i selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Viktor Troicki koji je gostovao u Jutarnjem programu RTS-a. Kaže da je ovo nezabeležen skandal.

- Ne pamtim da se ovo desilo ovakvom šampionu, ovakvom svetskom šampionu, ne samo u tenisu, nego jednom od najvećih sportista svih vremena. Ne pamtim da je ijedan sportista bio ovako maltretiran od strane jedne Vlade! Putovao sam više puta u Austaliju i imam iskustva sa tim vizama, to je elektronska viza koja se aplicira ranije i dobijanje te vize se odobrava od vlasti iz Australije, tako da bili su upućeni, znali su koju vizu traži i sa kojom vizom će doći u Austaliju. Tako da mi je malo apsurd – pustili su ga na avion i onda su kada se ukrcao na avion krenula nagađanja i izjave njihovih vlasti da će maltene potruditi da mu naprave problem i da ga ne puste - rekao je Troicki.

Smatra da je ovo više od sporta i da sa njim zapravo ovo nema nikakve veze.

- Političke igre, ovo nema veze sa sportom, ovo je čisto maltretiranje i jedan veliki, veliki skandal! Sve je krenulo nizbrdo kada je objavio taj post da kreće u Australiju i kao da su se tada zainatili i da su tada shvatili da treba da nešto promene - dodao je selektor Srbije.

Kaže da je razočaran ponašanjem Australijanaca, ali i čelnika turnira koji treba da stanu u odbranu učesnika. Međutim, od njih nismo čuli ni traga ni glasa od kako je skandal počeo.

- Znamo svi da je osvojio devet titula na Australijan openu i da je zaista imao veliku želju da dođe i da obori rekord u grend slemovima. Zaista mi je sve ovo jako čudno i iznenađen sam neprijatno! Treba da zaštite svoje igrače kada već organizuju turnir. Naravno da vlasti određuju pravila i pravila treba da se poštuju, ali on je dobio odobrenje od njih da može da dođe, da može da igra, tako da mi je sve ovo jako čudno i nadam se da će se rešiti u najkraćem mogućem roku! Siguran sam da i ako dobije šansu da će mu ovo biti još jedan veći motiv da osvoji turnir - zaključio je Troicki na RTS-u.

Video: Strava i užas u hotelu u koji su smestili Novaka: Srpski navijači uz kolce i zastave pružaju podršku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sva sreća

    6. januar 2022 | 12:10

    Pa mi Srbi se hranimo i izlazimo još jači..kada nam se loše stvari dešavaju..gen od pantiveka..Nole je baš takav..

  • Lulic

    6. januar 2022 | 10:44

    Pravilo je pravilo, a pravilo za koga bilo vazi. Ako moze za mene, moze i za njega. Sta je on bitniji od koga bilo drugog.

  • Mihajlo

    6. januar 2022 | 16:01

    Sretna badnji dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA