≫ 

Evo kako su svetski mediji ispratili pobedu Novaka i slobode!

Svi prenose da je Đoković pobedio na sudu u slučaju protiv Vlade Australije

  • 10
Novak Đoković naslovne strane Foto: Tanjug/AP, Printskrin

Velika pobeda Novaka Đokovića na sudu u Melburnu! Sudija Entoni Keli presudio je u njegovu korist u slučaju protiv Vlade Australije, što znači da je najbolji teniser sveta ponovo slobodan da uđe na teritoriju ove zemlje i da nastupi na Australijan openu.

Ova vest je momentalno došla na naslovne strane apsolutno svih svetskih i regionalnih medija. Slučaj je okupirao ogromnu pažnju i odluka je dočekana sa konstatacijom da se desio pravi presedan.

Tako Index.hr iz susedne Hrvatske u svom naslovu kaže da je "Sudija dao vizu Đokoviću, ali da nije gotovo i da vlada ponovo odlučuje o suspenziji", konstatujući da se sada čeka na reakciju Ministra unutrašnjih poslova.

Novak je glavna vest i na portalu Klix.ba iz susedne Bosne i Hercegovine pod naslovom "Nakon trodnevne drame, Đoković na sudu ipak dobio vizu za Australiju", dok crnogorske Vijesti pišu drže vest pod naslovom "Sudija naredio da se Đoković pusti! Nije sve gotovo, jer ministar za imigracije može da poništi vizu"!

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

U Sloveniji je ova vest takođe završila na naslovnoj strani, pa tako RTV Slovenije piše da je "Novak Đoković dobio pravnu borbu protiv australijske države", a globalno gledano vest je "eksplodirala".

Toliko da je završila kao prva na BBC-ju, koji piše da je "Đoković dobio bitku na sudu da ostane u Australiji", a eminentni L'Ekip iz Francuske da je "Đoković oslobođen, ali da ništa nije gotovo". Sa malim kašnjenjem i Marka je objavila vest o Novaku "Đoković je slobodan", dok tamošnji As pod istim naslovom takođe dominira.

Italijani takođe pišu o Novaku, pa tako Gazeta delo Sport za glavnu vest drži onu da je "Đoković dobio svoju bitku i može da nastupi na Australijan openu", dok Republika konstatuje istu stvar pod gotovo identičnim naslovom.

Zanimljivo je videti i kako australijski mediji reaguju na čitav slučaj. Naravno, vest je svuda stavljena pod "breaking", pa tako The Age kaže da je "Odluka o Đokovićevoj vizi poništena, ali da je stvar sada u rukama Ministarstva", dok Herald Sun kaže "Đoković je slobodan: Novak je pobedio, ali nije gotovo".

Video: Srbi čekaju Đokovića ispred suda uz Marš na Drinu: U boj, kreni, Novače - junače!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keka

    10. januar 2022 | 08:54

    Sta reci kad u tom takoreci demokratskom svetu ,gde su prvo potamanili starosedoce pa napravili demokratski poredak vlada politika a,ne pravo.Od njih se sve moze ocekivati. DEMOKRATIJO,DEMOKRATIJO SVETSKA SILO

  • Mila

    10. januar 2022 | 09:02

    Tamo daleko je tvoja. Srbija idemo ooo. Nole u dalje pobede

  • Olja

    10. januar 2022 | 09:07

    Srpkinja je tebe majka rodila to zapamti zato tije dusa kao more velika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA