≫ 

Pljevlja očima ne veruju: Vriska zbog Đokovića, srpski teniser dobio ikonu i krst sa Hilandara

Novak dočekan kao car

  • 15

Tako znamenita ličnost odavno nije kročila u Pjevlje, tako slavan, a tako običan, narodski. Takav je Novak Đoković.

Najbolji svetski teniser, koji posle maltretiranja u Melburnu "odmara dušu" u Srbiji i Crnoj Gori, druguje sa običnim svetom, daleko od buke i žurbe, daleko od reflektora. U Pljevljima, kažu nam meštani, nije ni trebalo da dođe, otud euforija, sreća i zadovoljstvo na licima lokalaca kada su ugledali njega - najboljeg među najboljima.

- Jako malo ljudi je znalo da uopšte dolazi a zar moram da vam kažem kakva je bila reakcija prisutnih, svi su ostali u šoku kada su ga ugledali, pogotovo osoblje restorana Milet Bašte - prepričava nam svedok ovog nesvakidašnjeg prizora.

- Oduševljenje, neverica, vrisak, Pljevlja su sredina sa većinskim srpskim stanovništvom i naravno da gledaju na Novaka kao na čoveka koji pripada njima, on je za njih heroj, patriota, junak... - euforično će naš sagovornik, koji je i otkrio otkud Novak u njihovom mestu.

- On uopšte nije trebalo da doše u Pljevlja ali pretpostavljam da je prste umjesao njegov telohranitelj koji je pljevljak Milovan Dedaić.

Inače, Mr Vasilije Božović, direktor transporta Rudnika uglja Pljevlja, dodelio je ikonu Bogorodice čajničke Krasnica i krst sa Hilandara Novaku Đokoviću u Pljevljima (na slici).

novak đoković Foto: Privatna ahriva

Bojan Strunjaš direktor Srednje stručne škole u Pljevljima, takođe priisutan po dolasku Novaka, nije krio zadovoljstvo posetom najboljeg svjetskog tenisera Milet bašti, koji radi u sklopu te škole.

- Novak je izarzio zadovoljstvo što je prvi put u Pljevljima, zavičaju srpskog patrijarha Varnave. Kazao je da zna pesmu "Svi pljevaljski tamburaši" i da je čuo za Milet baštu - rekao je Strunjaš, nakon razgovora sa Đokovićem, prenose crngoorski mediji.

Strunjaš je Đokovića upoznao sa istorijom Pljevalja i uručio mu prigodan poklon.

Nakon kraćeg boravka u Pljevljima, Đoković je nastavio put prema Srbiji.

Video: Crnogorac ispričao vic o Federeru i Nadalu, Novak plakao od smeha

Video: Duhoviti Crnogorac opet naleteo na Novaka: Vidiš šta se desi kad snimiš vic sa mnom?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA