≫ 

Teror Jokića u NBA: Nikola je razbio Detroit, falila mu asistencija za super tripl dabl!

Nagetsi su dobili sa 110:105

  • 16
Nikola Jokić

Foto: Profimedia/USA Today Sports

Nikola Jokić nastavlja da igra jednu od najboljih sezona u istoriji NBA, tačka. Sinoć su žrtve centra Denver Nagetsa bili Detroit Pistonsi, a Srbin je u pobedi od 110:105 ubacio 28 poena, uz 21 skok i 9 asistencija (šut iz igre 9-20, trojke 3-8, slobodna bacanja 7-7). 

Nikolu su posle meča pitali hoće li da proverava snimak, zbog jedne asistencija koja mu je falila za novi tripl dabl, i to kakav, sa više od 20 skokova i 20 poena, a on je rekao:

- Briga me za to. Imao sam dobru utakmicu, i ostvarili smo veliku pobedu. Znao sam da imam veliku noć, ali nisam razmišljao o statistici.

Džef Grin, novi Jokićev omiljeni saigrač, ubacio je 20 poena, i posle meča nahvalio Jokića:

- Neverovatno je igrati sa Jokićem. On je jedan od najboljih igrača s kojima sam bio na parketu. Kad igrate s njim, znate da, ako radite svoj posao, dobićete otvoren šut. Odbrana mora da se fokusira na njega.

Pobeda za Denver, međutim, nije bila laka. Nagetsi su čak 25 puta izgubili loptu, a Detroit je u završnici prišao veoma blizu, preblizu za živce navijača Nagetsa.

U timu Pistonsa najbolji je bio ruki Kejd Kaningem sa 34 poena, 8 skokova i 8 asistencija.

- Nadrealno je biti na terenu i boriti se protiv ljudi kao što je Jokić. O takvim stvarima sam maštao celog života. Mislim da smo igrali dobro u 2. poluvremenu, ali smo im previše dozvolili u prvom - rekao je Kaningem.

Jokić je sinoć ostvario 3.000 asistenciju u NBA karijeri, i sada je jedini igrač Nagetsa sa više od 5.000 skokova i 3.000 asistencija.

Video: Znate li zašto se ovaj Jokićev potez zove Sombor shuffle? Jer samo on pogađa ovakve šuteve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    26. januar 2022 | 06:47

    Ovaj Momak postaje najbolji igrac istorije NBA kosarke.Momak obara svaki dan rekorde

  • Meri

    26. januar 2022 | 08:17

    Ko ne zna nista o kosarci,bolje da ne ostavlja komentare.To sto ovaj momak nije igrao za reprezentaciju sigurno ima svoje dobre i valjane razloge koji sigurno nemaju veze sa patriotizmom..a ovi strumfovi sto se nadmecu u komentarima kako nije osvojio Nba prsten sigurno u zivotu nisu videli ni kosarkasko igraliste,zato tisina!!

  • sale kg

    26. januar 2022 | 08:34

    Ko je ovaj dečko o kome pisete stalno? Gde je ta Amerika? Zašto nas obavestavate. Pišite malo o nekom hokej igraču ili stoniteniseru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA