Pravda je spora: Brazilci još nisu isplatili Novaku 650.000 dolara iz 2012. godine, a nije jasno ni kada će

Čitav slučaj se još provlači po tamošnjim sudovima

  • 9
Novak Đoković Foto: Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia

Najbolji teniser na planeti, Novak Đoković pre šest godina tužio je grad Rio de Žaneiro, jer mu je ostao dužan novac za odigrani egzibicioni meč sa Gustavom Kuertenom iz 2012. godine. Brazilci su tada morali srpskom igraču da isplate 1.100.000 dolara u tri rate, ali je očigledno negde "zapelo" i taj slučaj se prolongirao na punih deset godina.

U međuvremenu su legle dve rate u iznosu od 450.000 dolara, ali je ostala sporna još jedna, koja ni do današnjeg dana nije legla na račun najboljeg tenisera sveta. Ona sada glasi na iznos od 3.200.000 brazilskih reala, što je oko 650.000 dolara. Da sve bude još bizarnije, ne zna se kada bi Srbin mogao da naplati svoja potraživanja, koja nisu mala.

Sudija 14. Osnovnog suda za finansije, Neusa Ređina Leita je odlučila u korist Novaka, kojem je morao da bude isplaćen novac, ali nije bilo jasno na koji način će to biti učinjeno, jer po zakonu propisi važe samo za stanovnike Brazila. Novak je pred sudom predstavio svoj pasoš kao zvanični dokument.

Sada se traži od IT službi u Brazilu da razreše ovaj slučaj, jer je Đoković strani državljanin. Prema pisanju brazilskih medija, nije još najjasnije kada bi Novak mogao da zadovolji svoju pravdu i stvar bi mogla posle nove akcije dodatno da se oduži.

A već traje deset godina...

Video: Novak ponovo u provodu: Fanovi ga ugledali u jednom lokalu pa doživeli iznenađenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MilanMladenovic

    7. februar 2022 | 20:37

    Meni je jedan beogradski gradjevinski tajkun sa preko 25 firmi na sebi ostao duzan oko 150e. Toliko dnevno trosi na kera. Njemu na dusu, a od mene vise nikad nista nije ni trazio. Hvala Bogu. Mislim da nije do njega vec do administracije i ljudi u njegovoj firmi koji su isplatili dva dela preko fakture, a nisu treci evo vec 8-9 godina. Firmu sam zamrznuo pre dve godine. Ne mora ni da plati. Njemu na dusu.

  • Chester

    7. februar 2022 | 21:49

    Ja sam se malo zanosio pa sam davao ljudima pare i duzni mi oko 11 000e

  • Eki

    7. februar 2022 | 20:21

    Meni je jedan poslodavac ostao dužan 50 evra. Nisam hteo da se natežem, neka mu je na dušu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA