≫ 

Đoković ponovo najbolji na planeti! Nadal se vratio u vrh i opasno preti Srbinu!

Srpski teniser nastavlja istorijsku dominaciju na mestu broj 1 ATP liste

  • 12
Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas

Foto: Tanjug/AP

Posle turnira u Indijan Velsu, koji je Tejlor Fric osvojio posle ubedljive pobede nad Rafaelom Nadalom od 2:0, objavljena je nova ATP lista po kojoj je Novak Đoković ponovo na prvom mestu. 

I pored toga što je poslednji turnir na kojem je nastupio bio u Dubaiju, srpski teniser vratio se na svetski vrh. Naime, zahvaljujući pobedi Gaela Monfisa nad Danilom Medvedevim u 3. kolu Indijan Velsa Nole je pretekao Medvedeva i sada im 8.465 poena, dok je Rus drugi sa 8.410 poena. Razlika između njih dvojice sada je svega 55 poena

Srpskom teniseru bilo je potrebno da Medvedev ne stigne do četvrtfinala Mastersa u Kaliforniji kako bi preuzeo prvu poziciju, što se i dogodilo.

Takođe, posle odličnih igara i neverovatne serije pobeda na početku sezone, španski teniser Rafael Nadal povećao je bodovni saldo i sada je na 3. mestu ATP liste sa 7.115 bodova. Zverev je četvrti sa 7.025, dok je Stefanos Cicips peti sa 6.070.

Ono što je takođe važno, Novak počinje 362. nedelju na vrhu i nastavlja da piše istoriju u ovom segmentu, sada mu sledi napad na večni rekord Štefi Graf koja je 377 nedelja bila prva.

U muškoj konkurenciji Novak je odavno nedodirljiv, prati ga Rodžer Federer sa 310 nedelja.

Ono što Novaka očekuje u nastavku sezone jeste turnir u Monte Karlo, kao i Serbia Open u Beogradu. Ovi turniri bi trebalo da budu dobra priprema srpskom teniseru za Rolan Garos na kojem Novak ima pravo nastupa.

Video: Novak Đoković peva navijačke pesme na meču Zvezde i Makabija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    21. mart 2022 | 08:17

    Koliko moras biti velik kad te tako gaze, a ti i dalje prvi.....

  • Др

    21. mart 2022 | 08:02

    Гледао сам ноћас финале и могу рећи да Надал ни случајно више ником не прети. Још две -три боцке и готово. Види се да га вештачки одржавају!

  • Zoro osvetnik

    21. mart 2022 | 08:13

    IDEEEEEMOOOOO 💪 362 nedelje,a biće ih preko 400 💪 U inat onom svrabljivom Nadalu 💪 IDEEEEMOOOOO 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA