≫ 

Vest dana: Prva igračica sveta, trostruka Grend slem šampionka objavila kraj karijere u 25. godini!

Ešli Barti iznenadila sve

  • 3
ešli barti Foto: Tanjug/Ap

Prva igračica sveta, šampionka poslednjeg Australijan Opena, trostruka Grend slem šampionka Ešli Barti, šokirala je sportski svet - objavila je kraj profesionalne teniske karijere u 25. godini, tek dva meseca posle osvajanja Melburna.

- Toliko sam srećna i toliko sam spremna za ovo - rekla je drhtavim glasom u šestominutnom neformalnom razgovoru sa nekadašanjom dubl partnerkom Kejsi Delakvom, koji je objavila na Instagramu.

- Jednostavno sam shvatila da je došao taj momenat, za mene kao osobu ovo što radim je ono što želim, što je ispravno. Vreme je da krenem da tragam za drugim snovima - dodala je Barti.

Australijanka završava karijeru sa pozicije broj jedan na WTA listi, kao osvajačica Australijan Opena (2022), Rolan Garosa (2019) i Vimbldona (2021).

Ona je dodala da više nije u stanju da bude totalno posvećena da radi ono što je potrebno da bi bila najbolja u profesionalnom tenisu. Privatni razlozi takođe mogu biti razlog ovakve odluke, jer je u novembru obnarodovala veridbu sa svojim višegodišnjim partnerom Gerijem Kisikom.

- Prvi put sam ovo zapravo rekla naglas (da se povlači, prim. aut). Nemam više fizički nagon, želju i sve ostalo što je potrebno da izazovem sebe da budem na javišem nivou. Potrošena sam - dodala je.

Ovo inače nije prvi put da Barti prekida tenisku karijeru, uradila je to već jednom 2014. godine, izjavivši tada da je "pregorela" od takmičenja, pritisaka i putovanja. Barti je 2011. godine bila junorska šampionka Vimbldona.

Video: Eh, kada bismo tenis uvek gledali iz ovog ugla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro osvetnik

    23. mart 2022 | 08:38

    Pametna žena,tako treba,uzela je dovoljno da je pamte buduća pokolenja,mnoge igračice za čitav igrački vek ne pridju ni blizu ovim rezultatima.Povlači se dok je još zdrava i prava,a ne kao iskompleksirani Nadal,koji je odavno trebao da ide u penziju,ali ostaje i rizikuje trajne povrede,samo da bi prestigao svoju noćnu moru,našeg Kralja Noleta,bar u još nekom rekordu 😂🤣😂 Za žaljenje.😪

  • Zocky

    23. mart 2022 | 09:34

    Svaka čast na karijeri. A sad nesto drugo, nevezano za tenis. Ovako ružno može da izgleda samo potomak Engleskih robijaša, pegavo, ridje...

  • Pedja

    23. mart 2022 | 09:14

    Bravo.tako se radi.a ne ,,ko pojedinci,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA