≫ 

Promenile se kvote za RG posle Madrida: Novak pao na 3. mesto iza kralja i princa šljake

Nole ima oko 26,7% šanse za titulu u Parizu prema mišljenju vodećih svetskih bukmejkera

  • 8
Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz Foto: Tanjug - AP

Dešavanja na ATP turniru u Madridu uticali su na bukmejkere da promene kvote za predstojeći drugi Grend slem u sezoni. Trenutno najbolji teniser sveta, Novak Đoković sada prema mišljenju vodećih svetskih kladionica ima nešto manje šanse da se domogne titule na Rolan Garosu nego lane i skliznuo je za jedno mesto na listi favorita.

Glavni favorit za osvajanje titule u Parizu je Rafael Nadal. Iako je poražen od Karlosa Alkaraza još u četvrtfinalu turnira u španskoj prestonici, Kralju šljake se i dalje daju najveće šanse da uveća svoj konto titula na 22, posle osvajanja Australijan opena lane tokom ove godine.

Na pobedu iskusnog španskog vuka daju se kvote između 2,37 i 2,90. Tako recimo "bet365" daje upravo kvotu 2,37, čuveni "Vilijam Hil" dao je nešto manje šanse Nadalu sa kvotom 2,62, koliko nude i "Skaj Bet", "Pedipauer", "Betfer"... Pretvoreno u procente, to znači da ima 42,2% šanse za osvajanje titule.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Drugi na listi je Karlos Alkaraz. Čudo od deteta iz okoline Mursije je izbio ispred Novaka Đokovića posle spektakularnih nekoliko nedelja na šljaci. Na njegov trijumf u Parizu uglavnom se odmeravaju kvote oko 3,00, koliko nude "bet365", "Pedipauer", "Vilijam Hil", "Betfer", "Unibet", "Ledbrouks" i mnogi drugi... Deluje da najveći konsenzus vlada upravo oko njegovih šansi na Rolan Garosu. Kada to konvertujemo u procente, dobijamo šansu od 33,3% da će Čarli uzeti trofej.

Potom sledi upravo naš Novak Đoković. Najboljem reketu sveta, vodeće kladionice takođe daju solidne šanse da dođe do 21. Grend slem turnira. Tako se kvota na to da će Nole osvojiti Rolan Garos kreću uglavnom između 3,75 i 4,00. Veći deo kladionica, ipak daje ovu manju kvotu. To znači da je srpski reket na 26,7% šanse za titulu.

Iza vodećeg trojca slede Stefanos Cicipas koji stoji na kvoti 6,50, potom Aleksander Zverev sa kvotom 17, Danil Medvedev i Kasper Rud sa kvotama oko 20, Andrej Rubljov kojem se predviđa kvota od oko 25...

Video: Alka(t)raz za Nadala: Mladi Španac srušio kralja šljake

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rg

    9. maj 2022 | 10:05

    Uh, pa znamo da turnir masters serije i grand slam nije isto. GS su na 3 seta, na 2 nedelje, puno puno razlike ima. Mislim da mali Alkaraz ne bi trebao biti medju top 3 favorita. Svaka cast, ozbiljan ce biti teniser, podseca na Noleta.

  • 534

    9. maj 2022 | 10:22

    Nadal neće igrati u finalu.

  • Gasa

    9. maj 2022 | 11:40

    Odmah u visine,tek počeo igrati,ima poslovica Ne izuvaj se prije Gaza!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA