≫ 

Karacev za Novaka nije opasnost u Rimu: Osvojio turnir početkom sezone, pa 7 puta ispao u 1. kolu

Najbolji teniser sveta počinje Masters u večnom gradu protiv nezgodnog rivala

  • 0
Novak Đoković Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra svoj meč drugog kola Mastersa u Rimu protiv Rusa Aslana Karaceva, a taj duel planiran je kao treći na centralnom terenu kompleksa "Foro Italiko".

Ovo je Novaku i Karacevu treći međusobni meč, a iz dosadašnja dva je skor 1:1. Novak je slavio prošle godine u polfuinalu Australijan opena sa 3:0, a Karacev mu se revanširao na Serbia openu prošle godine u polufinalu sa 2:1.

Za razliku od prošle sezone kada je Karacev bio jedno od najvećih iznenađenja na ATP turu, ove sezone "kuburi" sa formom. Poslednja tri turnira zavšrio je već u prvom kolu, tako što je u Monte Karlu ispao od Runea, u Beogradu od Otea, a u Madridu od Gofana.

Nije se preterano proslavio ni na Australijan openu, gde je zaustavljen u trećem kolu, iako je pre toga osvojio turnir u Sidneju. Kasnije je gubio na prvim preprekama u Puneu i Roterdamu, Dubaiju i Indijan Velsu. Jedine pobede od tada bile su mu u Marselju protiv Runea i u Majamiju protiv Uga Ambera i sada u Rimu protiv Lojda Harisa.

Gledajući formu oba rivala Novak ne bi trebalo da ima nikakvih problema, a to misle i bukmejkeri, pa je kvota na Novaka oko 1,08, a na Karaceva čak osam.

Podsetimo, Novaku je ovo i prva od najmanje tri prepreke koje mora da pređe kako bi ostao na 1. mestu na ATP listi pred Rolan Garos, pošto mora da stigne najmanje do polufinala kako bi i dalje bio prvi.

Pre Đokovića možete da gledate i meč drugog reketa sveta, Miomira Kecmanovića, koji u 1. kolu igra protiv Argentinca Dijega Švarcmana, koji je 12 nosilac i koji je uvek nezgodan rival na šljaci. Taj meč će početi nakon što završi prvi meč na centralnom terenu između Jasmin Paolini i Džil Tajhman, koji počinje od 11 časova.

To neće biti sve što se tiče srpskih tenisera, jer će od 19 časova na teren da izađe i Filip Krajinović, koji igra u 2. kolu protiv ruskog tenisera Andreja Rubljova, koji je sedmi igrač sveta.

Video: Nadal: Alkazar je moj naslednik, on će srušiti Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA