≫ 

Šok za Kecmanovića u Rimu: Vratio se iz mrtvih, imao 2 meč lopte, pa u tajbrejku 3. seta izgubio od Švarcmana!

Tako malo je nedostajalo Miši da prođe dalje

  • 7
Rafael Nadal, Miomir Kecmanović Foto: AP/Tanjug

Neverovatno... Miomir Kecmanović bio je na korak od plasmana u drugo kolo turnira u Rimu, imao je i dve meč lopte protiv 12. nosioca, Dijega Švarcmana iz Argentine u trećem setu, ali je na kraju ipak morao da pruži ruku svom rivalu i to posle tajbrejka trećeg seta. Ostaje veliki žal, pošto je Miša prethodno uspeo da se vrati iz mrtvih i da posle očajnog prvog seta dođe na prag pobede - 1:2 (2:6, 6:3, 7:6).

Čitava borba potrajala je bezmalo dva i po sata po velikoj vrućini u Večnom gradu. I to je bio dodatni faktor koji je uticao na borbu Miše sa argentinskim teniserom koji se specijalizovao za igru na šljaci.

Bio je ovo meč pun turbulencija za Miomira Kecmanovića, koji dugo nije uspevao da pronađe svoj ritam na servisu. Delovalo je da Švarcman ima odgovor za svaki njegov udarac, što je zaista frustrirajuće delovalo na drugog reketa Srbije. Na sve to, greške su se ređale jedna za drugom.

Stoga i ne čudi podatak da je Dijego Švarcman već tokom prvog seta uspeo da napravi četiri brejka na servis Miomira. Nijedan gem na svoj servis naš teniser tada nije ni zadržao, mada se potrudio da sve ne protekne sa nulom, pošto je dva puta i napravio brejk.

Novak Đoković, Dijego Švarcman, Masters London 2020 Foto: AP/Tanjug

U drugom setu se sve promenilo. Nekako je prelomna tačka bio taj prvi gem koji je Miomir osvojio na svoj servis. Uz glasno "idemo", Kecmanović je počeo da šalje dosta bolje udarce i imao je dodatnu motivaciju pred nastavak meča. Koliko je situacija bila drugačija, govori i činjenica da je tek u osmom gemu osetio krizu i morao da brani brejk lopte. Prethodno je već jednom uzeo servis rivalu, a na kraju ga je i dokrajčio koliko u narednom gemu.

Treći set počeo je kao iz snova za Miomira. Tri gema uz brejk delovala su jako ohrabrujuće sve do trenutka kada je Švarcman uzvratio. Odigrao je Kecmanović jako loše taj peti gem, dao je Švarcmanu dve brejk lopte, a ovaj to nije propustio da kazni. Ušlo se u dramu. Igralo se gem za gem sve do presudnog desetog kada je Miša stigao do dve meč lopte. Švarcman je, ipak, uspeo da izdrži i taj pritisak...

U narednom gemu pokazao je da nije bio ni najmanje uzdrman onim što se desilo. Poveo je sa 0:40 na Miomirov servis, a potom je uspeo da iskoristi drugu brejk loptu. Kecmanović se nije tek tako predavao, stigao je u presudnom gemu i do brejk lopte kod 30:40 posle korekcije sudije iz stolice, potom i do nove koju je uspeo da realizuje, pa smo ušli u tajbrejk.

Tamo od samog starta nije krenulo dobro po Mišu. Švarcman je odmah nametnuo svoj ritam i uzeo mini-brejk, koji je brzo povratio nakon što mu je Kecmanović uzvratio. Stigao je Argentinac do tri meč lopte od kojih je već prvu iskoristio.

Video: Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je svoj put ka tituli Serbia open

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mišo

    10. maj 2022 | 15:39

    Jedino Đere sve dere.

  • Ponos Srbije⚫⚪

    10. maj 2022 | 15:37

    Teska prevara od igraca, kao i svi ostali Srbi osim Djokovica. Mene je sramota od Kecmanovica, Lajovica, Krajinovica itd..

  • Pedro

    10. maj 2022 | 16:39

    Kako je bilo među mrtvima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA