≫ 

Neverovatan rezultat svemoćnog Novaka, upisao i 999. ATP pobedu: "Biće i ta još jedna, već sutra"

Đoković će sutra protiv Ruda imati priliku da upiše veliki jubilej i da uđe u novo finale Rima

  • 4
Novak Đoković, Feliks Ože Alijasim, Masters Rim Foto: Tanjug / AP

Najbolji srpski tensier Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu pobedom protiv odličnog Kanađanina Ože-Alijasima čime je sebi produžio ostanak na svetskom tronu makar još četiri nedelje. Razlog više za zadovoljstvo našeg asa posle trijumfa na rimskoj šljaci.

- Jako visok nivo tenisa, drugačiji su uslovi, sporije lopta pada, sporije se diže. Nikad protiv njega nisam igrao. Za Feliksa je ovo jako dobro, zato što je već neko vreme tu, u vrhu svetskog tenisa, ali nikada nismo imali priliku da igramo jedana protiv drugog - rekao je Novak nepsoredno nakon pobede, pa ishvalio večerašnjeg rivala:

- Ima opasan servis, jedna stvar je trenirati, a drugo je igrati zvaničan meč. Pogađao je bolje sa servisom, zaista mi nije bilo lako da reterniram. On dobro reternira, odlično se kreće, kompletan je igrač tako da me je naterao da podignem nivo igre i da igram konsantno dobro. Mislim da sam mogao da završim posao i ranije. Imao sam set i 5:2, i meč loptu, posle i servirao za meč... Ali čestitke i njemu što se vratio nazad. Sjajna je bila atmosfera.

Novaku je ovo bila 999. pobeda na ATP turu, a na pitanje sagovornika da li će sutra biti jubilarna, kratko je rekao:

- Da, nadam se da će biti sutra 1000.

Kasper Rud će to pokušati da spreči.

- Visok nivo rivala, specijalista za šljaku, dokazao se na ovoj podlozi. Igrao je finale Majamija ove godine. Sjajan momak, super se slažemo van terena ali sutra ćemo želeti pobedu i on i ja. Igrao sam protiv njega pre par godina. Igrali smo preko dana, sutra će biti noć tako da verujem da ću igrati dobro kao i večeras - optimista je naš velikan koji je rimsk Masters osvajao dosad pet puta.

U drugom polufinalu sastaju se Cicipas i Zverev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA