≫ 

Krunićeva prebrodila prvu prepreku u Parizu: Još dva meča je dele od glavnog žreba Rolan Garosa

Savladala je Garbijelu Li iz susedne Rumunije u tri seta

  • 0
Aleksandra Krunić Foto: MN Press

Bilo je problema, nije bilo tako lako, ali je Aleksandra Krunić uspela da prebrodi prvo kolo kvalifikacija za Rolan Garos. Ona je na startu ove dugačke kvalifikacione sedmice savladala Gabrijelu Li iz susedne Rumunije u tri seta posle gotovo dva sata igre - 2:1 (6:7, 6:3, 6:2).

Krunićeva je inače postavljena za 13. nositeljku kvalifikacija i kao takva najjača je u svom delu žreba, pa ujedno sa najvećim šansama da se domogne glavnog žreba turnira. Najteža rivalka bi mogla da joj bude Reka-Luka Jani iz Mađarske, koja je baš lako izbacila domaću Odre Albi za sat vremena igre.

Što se tiče naše teniserke, prvi set započeo je baš onako kako treba - brejkom, ali je Li uzvratila sa dva oduzeta servisa na račun Krunićeve. Aleksandra se odmah vratila, pa smo potom ušli u igru gem za gem. Imala je rivalka dve set lopte kod rezultata 4:5, potom je Aleksandra vezala dva gema, uzevši brejk, ali je propustila da iskoristi svoju set loptu i ušlo se u tajbrejk.

Tamo smo videli katastrofalan start Krunićeve, koja je odmah dopustila dva mini-brejka, a potom je uspela da ih vrati, ali ne i da dovrši posao kraju. Ipak, to je nije pokolebalo da u nastavku meča napravi preokret.

Prvo je u drugom setu u šestom gemu napravila jedini brejk koji joj je doneo prevagu, da bi u trećem bila još dominantnija za plasman u drugo kolo kvalifikacija i duel sa booljom iz meča između Salme Đubri iz Francuske i Grejs Min iz SAD.

Video: Rade Krunić: Večeras sam više video dobru Zvezdu, nego loš Milan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA