≫ 

Vimbldon ekspresno odgovorio ATP-u: "Ruska propaganda koristi uspeh sportista, ne menjamo odluku"

U saopštenju se navodi i žaljenje jer je odluka ATP- a naštetila pojedincima

  • 20
Rejli Opelka Vimbldon Foto: Tanjug/AP

ATP je doneo odluku da ne dodeljuje poene na Vimbldonu 2022. godine, objavljeno je na zvaničnom sajtu ATP-a, a posle zvanične objave usledio je brzi odgovor organizatora Vimbldona: 

U saopštenju se navodi da organizatori Vimbldona žale zbog odluka druge strane, da poštuju njihovo mišljenje, ali da stoje pri svojim, ranije donetim odlukama.

- Obraćamo se kao odgovor na odluke ATP, WTA, kao i ITF da ne dozvoli dodeljivanje poena na Vimbldonu 2022. godine. Poštujemo različito mišljenje od našeg koje je takvo da se zabranjuje učešće ruskih i beloruskih igrača na turniru ove godine i zaista žalimo što je uticala na pojedince.

- Shodno odluci vlade Velike Britanije da ograniči nastup ruski uticaj na globalnom nivou imajući u vidu njihovu Vladu, industriju, sport i druge institucije, ostajemo pri odluci koju smo doneli kao Vimbldon.

- Kao dodatak, nismo spremni da  prihvatmo uspeh ili eventualno učešće na turniru koji bi mogao da se iskoristi kao benefit propagandne mašine režima u Rusiji, koji kontroliše državne medije i koji kroz istoriju koristi uspehe sportista kao podršku narativa naroda Rusije.

U saoptenju se još navodi i žaljenje zbog odluke ATP, WTA i ITF-a,

- Želimo da iskažemo duboko razočaranje zbog odluke da se ne dodele poeni ta ranking. Verujemo da su ove odluke u disproporciji sa vanrednim i esktremnim okolnostima ove situacije i pozicije u kojoj smo se našli, kao i da štete igračima na turu.

- Razmišljamo o našim opcijama u ovom momentu i revidiramo našu poziciju, imamo i razgovore sa kolegama sa ostalih grend slemova. U međuvremenu ostajemo fokusirani na planove za turnir ove godine -  navodi se u saopštenju.

Video: Ave, Novače! Đoković savladao Cicipasa u finalu Rima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    20. maj 2022 | 22:16

    Englezi....FASISTI

  • Клоп

    20. maj 2022 | 22:10

    Сада лепо да је АТП ауторитет као што није Вимблдону треба одузети ниво ГренСлема и доделити га неком другом Мастерс турниру.

  • Bojkot

    20. maj 2022 | 22:21

    Nema bodova, nema turnira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA