≫ 

Šok za Federera i Serenu: Sukob ATP-a i Vimbldona oko Rusa briše legende sa "rankinga"

Ova situacija je do skoro delovala potpuno nemoguće

  • 2
Rodžer Federer - Huber Hurkač Foto: Tanjug/AP

ATP je doneo odluku da ne dodeljuje poene na Vimbldonu 2022. godine, objavljeno je na zvaničnom sajtu ATP-a, a posle zvanične objave usledio je brzi odgovor organizatora Vimbldona. Sav ovaj "džumbus" u režiji dve organizacije uticao je najviše na tenisere, pa je tako, Novak izgubio novih 2.000 bodova i pašće sa 1. mesta ATP liste, dok će se legendarni Rodžer Federer i Serena Vilijams naći potpuno van rankinga. 

Švajcarac, koji je u velikom intervjuu najličnije govorio o sebi, najavio je povratak na teren na Lejver kupu i turniru u Bazelu, a do tada će biti bukvalno izbrisan sa liste. Naime, sredinom juna Švajcarcu se brišu poeni sa Rolan Garosa iz prošle godine, baš kao i sa turnira u Haleu, potom se 11. jula brišu poeni koje je osvojio na Vimbldonu, a to praktično znači da će Rodžer imati 12. jula nula poena i kao takav će biti izbrisan sa rankinga.

Istaje situacija i sa Serenom Vilijams koja nije igrala od prošle godine, i duela sa Aleksandrom Sasnovič, koji je predala posle proklizavanja i povrede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro osvetnik

    21. maj 2022 | 14:55

    Vrana vrani oči ne vadi 😏😉😊

  • Zaza

    22. maj 2022 | 05:54

    Pa dosta je Federer stitio samog sebe i bio beli medved sa tim zasticenim renkingom,bila bi vest da je Novak bio u takvoj situaciji!Ovako ostaje jedino da ga ubiju da ne obori jos neki rekord!Ovako su mu,krajnje "prijateljski"zakuvali corbu,posto mu na terenu ne mogu nista!Al Novakov mentalni sklop nisu uzeli u obzir,pa ce ova jednacina imati vise resenja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA