≫ 

Oglasio se predsednik Svetske antidoping agencije zbog injekcija koje je koristio Nadal na RG

Španski teniser je u nekoliko navrata isticao da vuče povredu, da je tokom čitavog Rolan Garosa imao bolove

  • 14
Aleksander Zverev, Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Rafael Nadal došao je do svog 22. Grend slema i osvojio svoj 14. Rolan Garos, te se tako odvojio od Novaka Đokovića i Rodžera Federera na +2 u toj večnoj borbi za titule na najvećih turnirima. Ipak, i dalje je ostala polemika oko injekcija koje je primao kako bi ublažio bolove u stopalu.

Mnogi na društvenim mrežama iniciraju temu nedozvoljenih sredstava koje je eventualno koristio Rafa, tako da se u sve to uključila i Antidoping agencija koja je prokomentarisala čitavu situaciju.

Olivije Nigli, direktor WADA, nema nikakvu sumnju da se radi o dozvoljenim tretmanima.

- Takve injekcije nisu na listi zabranjenih supstanci WADA-e jer se smatra da ne poboljšavaju sportski učinak i da nisu štetne. Nadal je 14 puta osvojio Rolan Garos, prethodnih 13 puta to je učinio bez potrebe za injekcijama, tako da je verovatno da ovaj 14. put nije pobedio zahvaljujući njima - rekao je Nigli.

Španski teniser je u nekoliko navrata isticao da vuče povredu, da je tokom čitavog Rolan Garosa imao bolove i morao da prima određene tretmane kako bi idržao bitke na terenu u kojima je, između ostalog, savladao i Novaka Đokovića.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA