≫ 

Amerikanci blokiraju Đokovića: US open neće tražiti izuzeće za Srbina

Nastup Novaka na US openu je neizvestan

  • 26
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković neće dobiti izuzeće od vakcinacije kako bi učestvovao na ovogodišnjem US openu.

Kako prenosi "Njujork Tajms" Đoković u ovom trenutku nema pravo ulaska u Sjedinjene Američke Države i prema tamošnjem zakonu se tretira kao "nevakcinisani stranac". Ulaz mu iz tog razloga nije dozvoljen, pa mu je za učešće potrebno posebno izuzeće.

Međutim, Teniski savez SAD (USTA), po čijim okriljem je US open, neće da traži izuzeće od vlasti za Srbina, objavio je "NYT".

- Pratićemo regulative vlade i CDC-a - rekao je izvršni direktor USTA Lu Šer.

Srpski teniser na Otvorenom prvenstvu SAD brani 1.200 bodova osvojenih prošle godine porazom u finalu od Danila Medvedeva.

Kada je reč o ovoj sezoni, nije nastupio na Australijan openu zbog administrativnih problema i deportacije, dok na Vimbldonu ne može da brani poene koje je ukinula ATP zbog problema sa

Video: Đoković se u Herceg Novom priprema za Vimbldon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandokan

    16. jun 2022 | 09:34

    Daj breee.. idi kupi vise taj papir vidis da hoce da te ukopaju i stave licno tacku na karijeru. Uzmi bre Novace papir i zavrsi s tim. Pa bar ti to mozes. Dolazis iz zemlje Srbije i jasno ti je sta nam rade godinama na mnogim poljima. Svim sredstvima su se trudili da te sruse posto nisu mogli u igri na terenu, Covid im je dosao kao kec iz rukava da mogu kako hoce.. Ne juri vise pravdu, ne vredi to u svetu. Zelimo da te gledamo jos i uzivamo u potezima najboljeg! Otkaci vise te belosvetske mangupe! Zivela Srbija!

  • Živi bili pa videli

    16. jun 2022 | 09:29

    Neće ni Srbin klečati na kolenima.

  • Panta

    16. jun 2022 | 09:26

    Ne blokiraju ga Amerikanci: sam sebe blokira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA