≫ 

Ništa od senzacije: Alkaraz preživeo pakao, čudesnim preokretom savladao 155. tenisera sveta

Veliki trijumf Španca posle mnogo muke

  • 0
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz posle velike borbe i preokreta savladao je  Jana-Lenara Štrufa sa 3:2 ( 6:4, 6:7, 6:4, 3:6, 5:7) u 1. kolu Vimbldona i tako sprečio senzaciju 155. tenisera sveta. 

Alkaraz se mučio, posebno tokom prva tri seta, ali je u nastavku uspeo da pronađe ritam, izbori se sa servisima odličnog Nemca i na kraju zasluženo slavi.

Od samog početka meča bilo je jasno da Štruf nije došao na ovaj meč kako bi "statirao" i predao se bez borbe. Tako je odmah nametnuo svoj ritam igre i snažnim servisima mučio mladoh Španca. Posle 1:1, nemac odmah pravi brejk i dolazi do prednosti koju čuva do samog kraja za 6.4 u prvom setu i vođstvo od 1:0.

U nastavku, usledila je nova velika borba dvojice tenisera. I Štruf i Alkaraz igrali su odlično i osvajali poene na svoj servis. Ipak, tek je posle 6:5 Alkaraz uspeo da slomi otvpor rivala i dođe do brejka za 7:5 i izjednačenje u setovima.

Štruf nije gubio koncentraciju ni kada se razigrao Alkaraz. Servirao je odlično i "leteo" po terenu, a na njegovu igru Španac nije imao odgovor. Slično kao i u prvom setu, Štruf, inače 155. teniser sveta, posle 3:3 pravi jedini brejk u setu i na kraju upisuje 6:4  i veliku prednost od 2:1.

Možda i najviše uzbuđenja viđeno je u 4. setu. velika borba vodila se bukvalno za svaki poen da bi, posle 4:3, Alkaraz osetio da može do brejka i dodatno napao Štrufa. Posle nekoliko izjednačenja, Nemac postiže as poen i ponovo se servisom spašava za 4:4.

Do kraja, kako nije bilo brejka, ušlo se u taj brejk. Štruf je poveo sa 2:0, ali je to bilo sve od njega. Alkaraz je stigao jednu nezgovdnu loptu, i došao do najboljeg poena na meču.

Od tog momenta, Španac je igrao mnogo bolje i ekspresno preokreuo rezultat za 7:3 i 2:2  u setovima.

Peti set morao je da odluči pobednika. Niti jedan niti drugi teniser do polovine seta nisu uspevali da dođu do situacije da upišu brejk i preokrenu meč u svoju korist. Potom, posle 4:4, Alkaraz "dodaje gas", podiže nivo igre i uspeva da dođe do brejka koji je do kraja sačuvao za veliki trijumf.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA