≫ 

Vimbldon planira da nastavi po starom: Zabrana za Ruse i Beloruse i naredne godine, neće ih biti ni na OI?

Do konačne odluke ima još vremena, ali su nagoveštaji da se ništa neće menjati

  • 6
Danil Medvedev Foto: Tanjug / AP

Nakon što je ovogodišnji Vimbldon uz dosta kritika protekao bez ruskih i beloruskih tenisera zbog situacije u Ukrajini, izgleda da čelni ljudi turnira nisu odustali od svoje namere da kaznu zadrže i za narednu.

Naime, ukoliko se ruska specijalna operacija ne završi do sledećeg Vimbldona, ponovo ćemo biti "osakaćeni" za gledanje najboljih igrača i igračica iz ove zemlje, prema navodima britanskih medija.

To potencijalno znači da ponovo neće biti dodeljivani bodovi za ATP i WTA listu, a posle ove odluke je Novak Đoković pao na sedmo mesto, pošto mu je obrisano 2.000 bodova zbog osvajanja titule prošle godine.

Tako "Dejli Mejl" tvrdi da se o odluci ozbiljno razmišlja, ali da do konačnog potpisa ima još vremena, odnosno do marta sledeće godine kada će ona biti zvanično obelodanjena.

Ono što takođe brine jeste činjenica da MOK planira da uvede zabranu ruskim i beloruskim sportistima za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2024. godine.

- Sportistima iz Rusije i Belorusije možda neće biti dopušteno takmičenje na Igrama u Parizu 2024. godine zbog invazije Rusije na Ukrajinu - rekao je viši član MOK-a, Kreg Ridl.

Video: Đoković slavio do kasno u noć, Jelena napravila haos uz pesmu Zorice Brunclik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    13. jul 2022 | 18:48

    A što za dogodine ne uvedu i dvostruko oduzimanje bodova. Ko bude šampiln da mu se oduzme 4.000 bodova kao kazna što ne igraju rusi?

  • JO

    13. jul 2022 | 18:49

    Presmešni su. A ko je šampion u ženskoj konkurencjji?

  • Sad i ras

    13. jul 2022 | 20:42

    ...Isti. Kroz celu istoriju. Ali svemu dodje kraj...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA