Međedović dobio vajld kard za učešće u kvalifikacijama u Kicbilu: Pokušaće da uđe u glavni žreb u Austriji

Hamed se u prvom meču sastaje sa domaćim igračem, Geraldom Melcerom

  • 0
Hamad Međedović Foto: MN Press

Mladi i talentovani srpski teniser, Hamad Međedović dobio je vajld kard za učešće u kvalifikacijama za ATP turnir serije 250 u austrijskom Kicbilu.

Sjajni srpski igrač je nedavno uspeo da osvoji čelidnžer u nemačkog Lidenšajdu, posle čega je ispao na startu Salcburga od Roberta Karbaljesa Baene, a potom je morao da preda svoj meč protiv Džeroma Kima iz Švajcarske u Veroni.

Ovoga puta, okušaće se na najvećoj sceni, ali da bi došao do glavnog dela žreba moraće da preskoči dve prepreke. Prva će mu biti domaći teniser, Gerald Melcer koji je trenutno 199. teniser na ATP listi.

Nikada se ranije nisu sastajali, a interesantno je da je Gerald zapravo mlađi brat znatno poznatijeg Jirgena Melcera, koji je nekada bio i osmi igrač na planeti.

Vrlo je moguće da je došlo do "razmene" vajld kardova između turnira u Austriji i Serbia Opena, pošto je, podsetimo, Dominiku Timu dopušteno da posle povrede prvi put nastupi na beogradskoj šljaci, iako nije imao adekvatan rang.

Ako prođe Melcera, Hamad će se u drugoj rundi kvalifikacija sastati sa pobednikom meča Zizu Bergs - Ivan Gakov. Meč se igra ne pre 15.30 časova danas.

Video: Nik Kirjos se igra sa ajkulama, dok one seju strah po svetu: Hranio je i ogromne guštere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA