≫ 

Kirjos ponovo hvali Đokovića: "Novak je mentalna životinja"

Australijanac za Srbina ima samo reči hvale

  • 0
Novak Đoković, Nik Kirjos, Vimbldon finale Foto: Tanjug/AP

Australijanac Nik Kirjos poražen je od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona, a i pored toga što nije zadovoljan izgubljenim duelom, još jednom je nahvalio Srbina. 

Naime, Kirjos je dao opširan intervju Prakašu Amritaju, i u njemu opisao kako je bilo igrati finale protiv Novaka.

- Čovek mora da bude mentalna životinja kako bi osvojio Grend slem titulu. Novak, Federer i Nadal – sada im odajem više poštovanja.  Igrao sam sa jednim od njih u finalu i osećao sam kao da je on svež, kao da nije igrao tenis u prethodne dve nedelje. Ni u jednom trenutku nije delovao poljuljano - kazao je Nik.

Australijanac je dodao da je za osvajanje Grend slema potrebno mnogo više od dobre igre.

- Grend slem se može izgubiti u jednom danu, ali ne može se osvojiti u jednom, potrebno je mnogo više. Pobediš, pa dan pauze. Pobediš, pa dan pauze. Moraš da imaš mentalni kapacitet da dve nedelje radiš iste stvari na najvišem nivou. Mnogo je nepredvidljivih stvari, meni se slošilo na primer pre meča sa Krajinovićem. Telo vas boli, mentalno je teško – nisam mogao da spavam dva dana nakon što se Rafa povukao, iako sam se fizički osećao odlično.

Nik je posebno izdvojio Vimbldon kao najvažniji turnir.

- Mislim da svaki teniser koji uzme reket u ruke želi da osvoji Vimbldon... Mislim da je Vimbldon najveća titula. Razgovartao sam sa svojim timom, da, ako bih osvojio Vimboldon, imao bih problem da pronađem motivaciju. zaista ne znam šta bih više mogao da dokažem kao igrač.

- Uzbudljivo je, iz svega izvlačim mnogo samopouzdanja. Kao što sam rekao, utiče na mene što sam bio u finalu i na korak od trofeja - zaključio je Kirjos.

Video: Đoković leti iznad vode, bukvalno: Pogledajte Novakove vratolomije na specijalnoj dasci za surf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA