Cicipas je teniser sa najviše pobeda u eri pandemije, Đoković na 6. mestu, Nadal ni u TOP 10

Vredi pomenuti da je Novak pauzirao veliki broj turnira i da bi skor verovatno bio mnogo veći

  • 0
Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

Grčki teniser Stefanos Cicipas nalazi se na vrhu lsite igrača za najviše pobeda na ATP turu od povratka oovg sporta posle pandemije korona virusa!

Računajući sve turnire od Sinsinatija 24. avgusta 2020. godine pa sve do danas, Cicipas je ostvario ukupno 113 pobeda. Podsetimo, poslednje turnir pre kovida bio je Dubai u februaru 2020. kada je Grk u finalu poražen od Novaka Đokovića.

Od tog trenutka prošlo je šest meseci dok se tenis nije vratio u normalu i krenuo od pomenutog Sinsinatija gde je Cicipas stao u polufinalu. Upisao je ukupno 16 trijumfa do kraja godine, zatim je u 2021. imao skor 55:19, dok je trenutno na 42 trijumfa i 14 poraza.

Iza njega se nalazi Rus Andrej rubljov sa 111 pobeda, treći je njegov sunarodnik Danil Medvedev sa jednom manje (110) koliko ima i Aleksander Zverev. Uz napomenu da nijedan od pomenute dvojice nije igrao na nedavno završenom Vimbldonu.

Kasper Rud je na petom mestu sa 103, Đoković je 6. sa 101 pobedom - s tim da je presočio veliki broj turnira, uključujući i Australijen open. Janik Siner je sedmi (96), Kameron Nori je na osmom mestu (96), deveti je Dijego Švarcman (80), dok je Feliks Ože Alijasim na 10. mestu sa 78 pobeda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA