≫ 

Lajović izbacio ruskog tenisera koji je bio optužen za nameštanje i plasirao se u četvrtfinale Kicbila

Karacev je pao u dva seta za nešto više od sat i po vremena igre

  • 0
Dušan Lajović Foto: MN Press

Teniska javnost bila je uzdrmana kada se tokom finala Vimbldona na čuvenom nemačkom ZDF-u pojavila informacija da su Aslan Karacev i Nikoloz Basilašvili umešani u nameštanje mečeva. Iako te tvrdnje do danas nisu dokazane, ni utemeljene, ostala je velika "magla" svaki put kada ova dva tenisera ponovo izađu na teren.

A upravo je naš Dušan Lajović danas imao priliku da igra protiv ruskog tenisera u osmini finala turnira u austrijskom Kicbilu. I na veliku radost, uspeo je da ga dobije u dva seta i da se tako plasira u četvrtfinale - 2:0 (7:5, 6:3).

Po brejk u oba seta bio je dovoljan da Lajović pronađe svoj put ka prolasku dalje. Prvi set doneo je neizvesnost sve do samog kraja, iako je srpski teniser još u šestom gemu imao priliku da sa dve brejk lopte dođe do "preloma", ali kada to nije učinio tada jeste u 12. gemu, kada je imao 0:40, a potom iskoristio drugu set i brejk priliku.

Drugi set završen je još ranije. Ponovo su igrači lako dobijali svoje servis gemove, sve dok se Duciju Lajoviću nije otvorila prilika u devetom gemu, kada je uspeo da realizuje drugu brejk loptu, a potom i da potvrdi uzeti servis i zaključi meč.

Njemu je sada faktički otvoren put ka završnici, pošto će se Lajović u četvrtfinalu sastati sa nosiocem vajld karda Filipom Mizolićem iz Austrije, koji je prethodno porazio Pabla Anduhara. Potom ga u eventualnom polufinalu najverovatnije čeka Dominik Tim, koji igra sa Janikom Hafmanom u narednoj fazi.

Video: Đoković branio sedmerce najboljem rukometnom golmanu iz Bosne, ali na malom golu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA