Rafael Nadal otkazao turnir u Montrealu i zabrinuo svoje navijače

Povreda je razlog odsustva Rafe u Kanadi

  • 9
Rafael Nadal, Vimbldon Foto: AP/Tanjug

Rafael Nadal neće učestvovati na ovogodišnjem Rodžers kupu koji će se održati u Montrealu, saopštio je španski teniser.

Poslednji turnir na kom je Španac učestvovao bio je Vimbldon, gde je morao da bez borbe preda polufinalni duel Niku Kirjosu.

Kako ističe Nadal, zalečio je povredu, vratio se treninzima, ali je osetio malu nelagodu i zbog toga će propustiti jedan od poslednjih masters turnira u sezoni.

- Od mog odmora i kasnijeg povratka treninzima, ovih nedelja je sve prolazilo dobro. Pre četiri dan sam počeo da ponovo treniram i posle treninga, imao sam malu nelagodu koja je bila prisutna i danas.

Odlučili smo da ne putujemo u Montreal i da nastavimo sa treninzima bez prisiljavanja. Iskreno se zahvaljujem direktoru turnira Eugenu i celom njegovom timu na razumevanju i podršci koju su mi uvek ukazivali, a ni danas nije bio izuzetak.

Nadam se da ću ponovo igrati u Montrealu, turniru koji volim i koji sam osvojio pet puta pred publikom koja me je uvek dočekivala s velikom ljubavlju. Nemam izbora nego da u ovom trenutku budem mudar i razmišljam o zdravlju - napisao je Nadal na svom Tviteru.

Potez Nadala se može smatrati i vidom predostrožnosti, jer Španac sigurno ima u planu da bude zdrav za US Open, i da iskoristi potencijalno nepojavljivanje Đokovića u Njujorku kako bi osvojio još jednu Grend slem titulu.

Video: Snimak momenta kada Nadal napušta i odustaje od Vimbldona: Novakova slika s peharom mu iznad glave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    5. avgust 2022 | 15:12

    Tempirao doping za US Open...

  • Nole fan

    5. avgust 2022 | 15:46

    Folirant Nadal zna sta radi, tempira formu uz doping jer ga niko ne kontrolise i ne proverava, za US open, kako bi osvojio jos jedan Grend slem, sto nije nemoguce jer su svi uz njega pocevsi od politicara, vodecih sportskih radnika i svih ostalih

  • 534

    5. avgust 2022 | 15:54

    Folirant na kub. Sa "mrtvim" stopalom trči 5 sati kao Staford. Meni utrne noga i oću vrat da slomim dok ne otrne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA