≫ 

Novakov novi brat vlada Amerikom: Kirjos uzeo dva trofeja u nekoliko sati, ni Hrvat mu nije mogao ništa!

Konačno je ozbiljno pristupio Nik!

  • 1
Novak Đoković, Nik Kirjos, Vimbldon finale

Foto: Tanjug/AP

Australijanac Nik Kirjos, nakon što je osvojio turnir u Vašingtonu u singl konkurenciji, uspeo je i u dublu da se okiti titulom i tako objedini sjajnu sedmicu u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država.

Kirjos je u paru sa Džekom Sokom uspeo da savlada Ivana Dodiga i Ostina Krajičeka sa 7:5, 6:4 i tako se na pravi način pripremi za ono što predstoji na severnoameričkom kontinentu.

Prvo je Nik savladao Nišioku bez prevelikih muka, a onda je u kooperaciji sa domaćim teniserom za 80 minuta obezbedio i drugi trofej.

Jasno se videlo na Vimbldonu da je Australijanac spreman da se uozbilji, da svoj gigantski talenat konačno pretvori u rezultat. Izgubio je u finalu od Novaka Đokovića sa kojim je izgradio jedan poseban odnos.

On i Srbin su postali veoma dobri drugari, anglo mediji to nazivaju "bromansom", a sada je posle travnate sezone uspeo da se opasno poveže sa betonom na kojem bi mogao da izdominira.

Očekuje ga Masters u Montrealu gde mu je veoma težak put i već u prvom kolu mora protiv Sebastijana Baeza, šljakaškog otkrovenja sezone, a potom projektovano i protiv Danila Medvedeva, prvog na svetu.

Sve ovo mu je sjajno zagrevanje za US Open gde mu gotovo sigurno neće biti Novaka da ga zaustavi, pa se mnogi pitaju da li je upravo on jedan od glavnih favorita iz senke.

Video: Đokovićev novi snimak treninga u Crnoj Gori: Spremam se kao da ću igrati na US openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Lucifer

    8. avgust 2022 | 09:22

    Kirjos kad mu se igra moze da pobedi svakog. Malo u glavi vise treninga i imace 6 GS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA