Đoković najveći favorit na US Openu, a ne može da igra: Kladionice favorizovale Novaka, Nadala ni na vidiku!

Ponovo administracija koči istoriju

  • 17
Novak Đoković Mateo Beretini tenis Foto: Tanjug/AP

Iako je sve izvesnije da Novak Đoković neće učestvovati na US Openu zbog već poznatih američkih pravila da stranci ne mogu preko granice ako nisu vakcinisani, kladionice su uvrstile Srbina u svoju ponudu i dali mu ulogu ogromnog favorita.

Novak je sa kvotom 2.5 prvi u redu za titulu, uprkos tome što verovatno neće imati priliku ni da krene ka njoj, pa će se još jednom ispostaviti da će ga pobediti van terena, a ne na terenu.

Iza njega je prošlogodišnji osvajač i čovek koji ga je sprečio da kompletira sva četiri Grend slema u sezoni - Danil Medvedev. Rus je pozvao vlasti SAD da dozvole Đokoviću da se takmiči, a to su učinili i mnogobrojni tamošnji funkcioneri i ljudi iz sveta sporta.

Za trećeg favorita, nakon Medvedeva (3.25), postavljen je Karlos Alkaraz (4.33), dok je tek na četvroj poziciji Rafael Nadal sa kvotom 6.00, iako i on sada, kao i u Australiji, vidi priliku da iskoristi odsustvo Novaka.

Dalje se u liniji nalaze Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev koji bi, i da učestvuje na US Openu, bio prilično rovit nakon žestoke povrede na Rolan Garosu.

Imena Janika Sinera, Tejlora Frica i Feliksa Ožea Aliasima se takođe pominju, dok je neopravdano nisko Nik Kirjos koji je osvojio u Vašingtonu trofeje u obe konkurencije, igrao finale Vimbldona, a tek je 13. favorit za osvajanje poslednjeg Grend slema u sezoni.

Oni najoptimističniji se još uvek nadaju da bi Novak mogao da dobije dozvolu od strane američke administracije, ali je za to ostalo vrlo malo vremena pošto glavni deo žreba počinje za nešto više od 20 dana.

Video: Đokovićev novi snimak treninga u Crnoj Gori: Spremam se kao da ću igrati na US openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. avgust 2022 | 08:14

    NEDAJU MU DA IGRA JER JE SRBIN !!!!!

  • Boris

    8. avgust 2022 | 07:53

    Sam biras kako zivis.

  • Lino

    8. avgust 2022 | 09:01

    Ne moze da igra jer je nevakcinisan. Potpuno legitimno. U Americi je takav zakon. Sam je odabrao put i nema buke i ljutnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA