≫ 

Novak i kad ne igra je opasnost za druge: Đoković bi već naredne nedelje mogao ponovo u Top 5!

U svoj ovoj računici, ugrožen je i sam Rafael Nadal koji drži treće mesto

  • 5
Novak Đoković Visoko Foto: Marko Jovanović

Novaku Đokoviću, zbog pravila u vezi vakcinacije, nije dozvoljeno da igra u Montrealu i US Openu, ali bi Srbin mogao da se sa šeste pozicije ponovo vine u Top 5 ukoliko se rezultate na kanadskom Mastersu poklope.

I dalje postoje šanse da će se u SAD predomisliti i promeniti zakon kojim se zabranjuje ulazak nevakcinisanim strancima, ali su one, ruku na srce, zaista "tanke".

Tako je Đoković iskoristio priliku da dobro odmori nakon osvajanja Vimbldona. Otvorio je terene u Visokom, nastavio ka Boki kotorskoj gde je proveo vreme sa porodicom, a sada se vratio u Beograd iščekujući naredne korake administracije država u kojima bi mogao da nastupa.

Za to vreme, pratiće rezultate iz Montreala gde bi mogao ponovo da profitira, iako ne nastupa na tom turniru.

Po zvaničnoj listi, Novak je trenutno na šestoj poziciji, a na kraju ove sedmice bi mogao da preskoči Stefanosa Cicipasa koji brani pozamašan broj bodova u Kanadi.

Tako bi se srpski as vratio na petu poziciju ukoliko bi Grk bio poražen od Džeka Drejpera u drugom kolu ili ukoliko bi, na veoma teškom zadatku, bio eliminisan od Andreja Rubljova koji mu se po projekcijama postavlja kao protivnik korak dalje.

Ukoliko bi to Stefanos rešio, onda bi Novak ostao na šestoj poziciji, ali bi Nole mogao i da završi na sedmom mestu posle ovog Mastersa.

Naime, Kasper Rud preti da se možda, po kalkulacijama, domogne tog petog mesta. On bi čak i osvajanjem mogao do četvrte pozicije sveta.

Rud je, kao i Cicipas, bio slobodan u prvom kolu Montreala, a morao bi do polufinala da dogura ukoliko misli da pogura eventualno Grka i Novaka ispod njega.

Prvo ga čeka duel sa Aleksom Molčanom, da bi u osmini finala igrao protiv Džensona Bruksbija ili Roberta Bautiste Aguta.

Ukoliko bi sve to prošao, poslednja stepenica do pomaka na ATP listi bi mu bio projektovano Feliks Ože Aliasim ili Kameron Nori.

U svoj ovoj računici, ugrožen je i sam Rafael Nadal koji drži treće mesto.

On takođe neće nastupiti, a titula Karlosa Alkaraza ili pomenutog Cicipasa bi ga gurnula za mesto ispod.

Što se tiče ostalih srpskih igrača, liše Novaka, Miomir Kecmanović i Filip Krajinović su izgubili svoje duele u prvom kolu Montreala i preti im opasnost da nazaduju. Sve će biti jasnije kada se odigra i druga runda takmičenja.

Novak, svakako, prati i posmtra.

Video: Đokovićev novi snimak treninga u Crnoj Gori: Spremam se kao da ću igrati na US openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    10. avgust 2022 | 15:00

    Ko još obraća pažnju na sprdnju zvanu ATP lista? Nadal i Nole po njoj mogu do kraja godine da ispadnu iz top 10 i da prvi bude neki indijanac.

  • Cv

    10. avgust 2022 | 13:42

    Koji top 5 kad nisi prvi sve ostalo je ponizenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA