Raspad favorita u Montrealu za Novakov napredak: Kirjos izbacio Medvedeva, ispao i Cicipas

Prva tri nosioca ispala su već na svojim prvim preprekama

  • 3
Danil Medvedev, Nik Kirjos Foto: AP/Tanjug

Masters u Montrealu doneo je velika iznenađenja već u ranoj fazi takmičenja, pa smo tako u jednom danu ostali bez prvog drugog i trećeg nosioca. Ispali su Danil Medvedev, Karlos Alkaraz i Stefanos Cicipas.

Alkaraz je u duelu protiv Tomija Pola propustio meč loptu i onda ispao, dok je Medvedeva eliminisao Nik Kirjos, koji sada već deluje kao ozbiljan favorit i za US Open.

Iako je izgubio prvi set u tajbrejku, iako je imao set loptu, to nije slomilo Australijanca, koji je u naredna dva seta bio siguran na svojim servisima, a uspevao je da pravi brejkove na servis protivnika, pa je tako ostatak meča dobio sa 6:4, 6:2 i prošao u osminu finala, gde ga čeka sunarodnik Aleks de Minor, koji je bio bolji od Grigora Dimitrova sa 2:0.

Na kraju, u poslednjem meču, ispao je i Stefanos Cicipas, treći nosilac turnira, od kojeg je bolji bio Džek Drejper iz Velike Britanije, koji je slavio sa 7:5, 7:6.

Ovo ispadanje pogodovalo je i Novaku Đokoviću, koji će prestići Stefanosa Cicipasa na narednoj listi, pošto je Grk izgubio 350 bodova i pašće za jedno mesto na listi. Novak je trenutno na petom mestu na listi, ali bi na kraju ipak mogao da ostane šesti, ukoliko bi Kasper Rud nastavio sa dobrim partijama i otišao bar do polufinala u Montrealu.

Danil Medvedev je izgubio 990 bodova, pošto je prošle godine osvojio turnir, pa će mu prvo mesto biti ozbiljno ugroženo, pa bi mogli da ga napadnu i Nadal i Alkaraz uskoro.

Ironija je da bi Novak Đoković, da su se računali bodovi sa Vimbldona, sada bio prvi teniser sveta, iako ga ove godine nisu pustili da igra ni u Australiji, niti na sada već tri Mastersa na tlu Severne Amerike, a najverovatnije ga neće biti ni u Sinsinatiju i na US openu, pošto nije vakcinisan protiv korona virusa.

Video: Novak se obrće i okreće kao centrifuga: Pogledajte njegov trening kapuere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA