"Crta se" 1. mesto za Nadala pošto su Novaku oteli tron: Nova ATP lista sa velikom promenom u Top 10

Španac ima otvoren put za povratak na teniski presto

  • 17
Novak Đoković i Rafael Nadal trenirali odvojeno na Vimbldonu Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je zadržao šesto mesto na ATP listi nakon Mastersa u Montrealu, koji je doneo i izvesne promene u Top 10. Najviše je profitirao Kasper Rud, koji je plasmanom u polufinale napredovao za dva mesta i pretekao Đokovića i Cicipasa.

Ipak, Novak je ostao na svom mestu, pošto je Cicipas ispao već u svom prvom meču u Kanadi, pa je pao za dve pozicije i sada je sedmi teniser sveta.

Drugih promena u Top 10 nije bilo, osim što je Danil Medvedev izgubio veliki broj bodova i ugrozio svoje prvo mesto pred US Open, gde će braniti 2.000 bodova.

To odgovara Aleksanderu Zverevu, Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu, koji bi uskoro mogli da napadnu prvo mesto. Svakako je najveći favorit za to Nadal, koji ne brani bodove ni u Sinsinatiju, ni na US openu, pa ima faktički otvoren put da se vrati na teniski presto u slučaju dobrih rezultata.

Španac već u Sinsinatiju može da preuzme prvo mesto, ukoliko bi osvojio turnir, a Medvedev ispao veoma rano.

Podsetimo, ovakva ATP lista posledica je sramne odluke da se bodovi sa Vimbldona ne računaju zbog suspenzije ruskih i beloruskih tenisera, jer bi u suprotnom Novak Đoković prema trenutnom stanju bio prvi reket sveta.

Pogledajte i kako izgleda ostatak liste u prvih 15 tenisera sveta.

ATP lista Foto: Atptour.com

Podsetimo, Novak Đoković nije mogao da učestvuje ni u Montrealu ni u Sinsinatiju zbog toga što nije vakcinisam protiv korona virusa, a najverovatnije mu neće biti dozvoljeno da igra ni na US openu, ukoliko ne dođe do nekog veleobrta u narednih nekoliko dana, pošto je Grend slem u Njujorku sve bliže i počinje 30. avgusta.

Video: Đokovićev alej up za zakucavanje novog košarkaša Real Madrida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милан

    15. avgust 2022 | 08:04

    Човек који нема достојног ривала,сем ако њему није дан и налази се на 6 месту АТП листе!Па невероватно шта ради западни систем,а остали народ који прихвата са лакоћом и раде шта им се каже и без проблема прихватају то,без 1% свог размишљања,па макар мало да ставе прст на чело и да кажу себи,зашто веровати у све што нам пласирају и то са достојанством,оберучке прихватају и критикујући некога ко је способан да разазна шта је добро,а шта лоше за њега,па стварно невероватно.Новаче,неће те сломити,и овоме ће доћи крај и ето опет твојих 5 минута,верујем у то,имаш мозак,м.да и срце за 10-ку🦾

  • Đole Srba

    15. avgust 2022 | 08:28

    ATP je organizacija bez srama i karaktera. SRAM VAS BILO... Svi koji slepo slede gadosti koje ovi izrodi izmišljaju nisu ništa bolji. Nadam se da će im to izaći na nos kad-tad...

  • Hogar

    15. avgust 2022 | 07:47

    ZAPADNI.LICEMERI I HOSTAPLERI....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA