"Ako bih ja odlučivao, Novak bi igrao na US openu": Medvedev ponovo poslao poruku podrške Đokoviću

Preostalo je jako malo vremena da Vlada Sjedinjenih Američkih Država da Novaku dozvolu da uđe na njenu teritoriju

  • 4
Novak Đoković Foto: AP/tanjug

Sat otkucava kada je u pitanju eventualno učešće Novaka Đokovića na poslednjem Grend slemu za ovu takmičarsku godinu. Problem za srpskog tenisera predstavlja činjenica da ne može da uđe na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država, ukoliko nema potvrdu da je vakcinisan.

Postoji nada da u poslednjem momentu to pravilo bude promenjeno, na šta apeluju brojni političari, sportisti, lekari i navijači, ali do današnjeg dana nije bilo nikakvih nagoveštaja da će biti izmena. Samim tim, Novak bi mogao da propusti US open.

Vlada SAD je već ublažila neke od mera koje se odnose na vakcinaciju i kovid-19, ali ne i one koje se tiču ulaska u samu zemlju. Podrška Novaku, za to vreme, ne manjka, pa je srpski teniser još jednom dobio pozitivne poruke od Danila Medvedeva, trenutno prvog tenisera na planeti.

Ruski igrač smatra da bi Đoković morao da igra na US openu, te da se on pita, to bi sigurno i bilo tako.

- Ja ne mogu da pomognem. Vlada je ta koja donosi mere. Ali, ako mene pitate, ako bih ja odlučivao, naravno da bih voleo da Novak igra. Najveći turniri zaslužuju najbolje igrače, a on je jedan od njih. Njegovo rivalstvo sa Rafom je tako intenzivno i tako zanimljivo. I ja volim da igram sa najboljima, to je motiv. Voleo bih da dođe, ali ako ne bude mogao, šta da se radi. Svi ćemo dati sve što imamo da osvojimo US open - rekao je prvi igrač sveta - rekao je Medvedev.

Video: Đokovićev novi snimak treninga u Crnoj Gori: Spremam se kao da ću igrati na US openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    15. avgust 2022 | 15:51

    Nacisticka agenda mu ne dozvoljava da igra jer je zdrav !

  • hogar

    15. avgust 2022 | 17:40

    Licemer,zna da nema šanse Novak da igra US open!

  • Super Brundo

    15. avgust 2022 | 15:50

    On moze slobodno da udje ali peske.Zabrana se odnosi na ulazak avionom i brodom.Sleti u Meksiko i peske predje americko-meksicku granicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA