Izgubljena i poslednja nada za Srbiju: Ništa od Đokovića na završnom turniru Dejvis kupa

Španci su potvrdili dominaciju u singlu protiv Južne Koreje, čime je propala i poslednja šansa za naš tim da se nađe u Malagi

  • 3
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Teniska reprezentacija Srbije ostala je bez završnog turnira Dejvis kupa, pošto je Španija savladala Južnu Koreju u oba singla i tako osigurala mesto u četvrtfinalu u Malagi.

Najpre je Bautista Agut ubedljivo savladao Honga sa 6:1, 6:3, pa je ostala nada za Srbiju da prvi teniser sveta Karlos Alkaraz izgubi od Sunvu Kvona.

Iako se najbolji igrač Koreje dobro držao, osim jačeg otpora nije uspeo da napravi ništa više, pa je propala i poslednja nada da će Novak Đoković i ostatak srpske reprezentacije zaigrati u Malagi u novembru.

Alkaraz je rano napravio brejk, ali je Korejac uspeo u momentima kada je servirao za prvi set da se vrati i napravi brejk. Međutim, već u narednom gemu, kada je servirao za izjednačenje, Kvon je posustao i Alkaraz je došao do 1:0 u setovima.

Drugi set je počeo neočekivano. Kvon je prvi napravio brejk i čuvao je prednost do završnice seta. Imao je brejk šansu da povede duplim brejkom, ali je nije iskoristio, a već u narednom gemu je stigla kazna i Alkaraz je vratio brejk.

Do kraja seta oba tenisera su čuvala prednost, pa je drugi set odlučen tajbrejkom, u kojem je Alkaraz potvrdio kvalitet i doneo Španiji plasman na završni turnir Dejvis kupa.

Video: Ludnica na proslavi svadbe Đokovića: Gosti se penjali jedni drugima na leđa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA