≫ 

Neverovatno: Ruski tinejdž sportista suspendovan zbog dopinga, ima samo 14 godina!

U pitanju je osoba čije ime nije objavljeno zbog godina

  • 0
Doping, sport, steroidi Foto: Profimedia

Pomalo neverovatna vest stiže iz sveta tenisa, u fokusu je mladi ruski teniser koji je, kako je saopštila Međunarodna Agencija za integirtet u tenisu (ITIA), suspendovan na devet meseci jer mu je na doping kontroli utvrđeno prisustvo nedozvoljene supstance meldonium.

U pitanju je 14-godišnji tinejdžer ili tinejdžerka čije ime, a ni pol, agencija, upravo zbog godina, nije objavila u svom saopštenju.

Pomenuti igrač ili igračica, drugu godinu se takmičio na seniorskim turnirima i u januaru ove godine je podvrgnut nasumičnom testu na kome je i utvrđeno da je koristio nedozvoljenu supstancu.

Prema navodima ITIA-e suspendovani igrač u decembru moći da se vrati igri i turnirima, pošto mu je kazna stupila na snagu 5. marta.

Obrazlažući kaznu, Agencija za Integritet u tenisu je navela da je suspenzija, aludirajući na to da je blaža za ovakav prestup, izrečena u skladu sa godinama igrača i činjenicom da nije prošao adekvatnu edukaciju anti doping programa.

Upravo će tokom "odsluženja kazne" ruski sportista biti u obavezi da prođe kompletan program edukacije o štetnosti dopinga.

Podsetimo da je nedavno, tokom Zimskih olimpijskih igara i 15-godišnja klizačica Kamila Valieva, takođe bila dopingovana, s tim da je ruska antidoping agencija izazvala kontroverze jer je rezultate testa objavila tek po završetku takmičenja u kojem je ekipa Rusije uzela zlatnu medalju. Zlato je oduzeto ekipi i dodela medalja je na čekanju, dok Svetska antidoping agencija ne presudi u ovom slučaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA