≫ 

Đokovićeva bajkovita pobeda posle 76 dana pauze: Novak nije dao Tijafou ni poen na svoj servis u prvom setu!

Sjajna pobeda našeg najboljeg tenisera

  • 2
Lejver kup, Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Nije ga bilo na terenu gotovo dva i po meseca, ali nije izgubio ni delić svog uobičajenog šmeka. Novak Đoković zagospodario je terenom protiv Frensisa Tijafoa i za manje od sat vremena igre stigao je do pobede, kojom je timu Evrope doneo novu prednost protiv ekipe "ostatka sveta" - 2:0 (6:1, 6:3)!

Koliko je dobro igrao Đoković govori i podatak da je tek u četvrtom gemu na svoj servis izgubio prvi poen, a da je uspevao da koristi gotovo svaku priliku koja mu se sa druge strane ukazivala kada je na servisu stajao Tijafo.

Servis je neverovatno dobro služio Đokovića, koji je dugo imao preko 80% preciznosti, a na sve to je dobijao gotovo svaki od poena kada ga je to oružje služilo. Sa druge strane, ne može se reći da je Tijafo blistao, bio je potpuno indisponiran nakon slabog starta i vrlo brzo je upao u Noletovu mašinu.

Prvi set započeo je razmenjenim gemovima bez izgubljenog poena na obe strane, posle čega se Đoković "uozbiljio" i dobio preostalih pet gemova u ovom delu igre. Na sve to, nije ispustio ama baš nijedan poen kada je on bio na servisu, što govori o dominaciji. Sve je potrajalo samo 22 minuta.

U drugom setu je krenulo najbolje moguće - brejkom na servis Tijafoa. Potom se igralo gem po gem, Đoković je imao nekoliko šansi da rutinski i nešto ranije završi posao, pošto je imao još nekoliko brejk lopti na servise Amerikanca, ali se ovaj ipak uspešno branio. Međutim, na drugoj strani nije uspeo da anulira Novakovu prednost iz prvog gema i zasluženo je morao da mu pruži ruku.

TOK MEČA

II SET

6:3 - BREJK, GEM, SET, MEČ! Novak Đoković odnosi pobedu!

5:3 - Novak uzima i ovaj gem, tako da je Tijafo pod pritiskom. Servira za opstanak u meču.

4:3 - Sada i relativno lak gem za Tijafoa. Uspeo je Nole da uzme samo jedan poen, ali je Amerikanac dobrim servisima uspeo da ostane u igri.

4:2 - Stavio je Tijafo pritisak na Novaka, pokušao je da na polovini ovog seta dođe do poravnanja, ali ipak u tome nije uspeo. Đoković nastavlja da grabi ka pobedi.

3:2 - Šteta, Tijafo je preživeo ovaj gem, iako je Đoković imao dve brejk lopte da ga potpuno dokrajči. Ipak, sve je i dalje pod kontrolom.

3:1 - Problema nije bilo ni sada. Novak ponovo uspeva da se vrati na staru stazu, bez izgubljenog poena je uzeo i ovaj servis gem.

2:1 - Neverovatan gem. Imao je Tijafo 40:0, stigao je Novak do 40:40, ali je na kraju ipak Amerikanac taj koji ga uzima.

2:0 - Prvi put se Novak suočio sa brejk loptom na ovom meču. Zapravo, prvi put se desilo i da je izgubio poen na svoj servis. Ali je ipak uspeo da preokrene situaciju i da se izvuče iz neprijatnog momenta.

1:0 - BREJK! Evo brejka i na startu drugog seta, Novak prosto dominira protiv Tijafoa, igra sa toliko želje i motivacije.

I SET

6:1 - GEM, SET! Novak nije izgubio ni poen na svoj servis! 

5:1 - BREJK! Koliko borbe je bilo na ovaj servis Tijafoa, ali Novak je na kraju uspeo da napravi brejk i sada će servirati za osvajanje prvog seta.

4:1 - I treći servis gem je Novak dobio sa nulom. Pauza koju je napravio nije donela problema sa formom.

3:1 - BREJK! Stigao je Nole do dve brejk lopte u ovom gemu na servis Tijafoa i uspeo je da iskoristi drugu, tako da sada ima lepu prednost u prvom setu.

2:1 - Još jedan perfektan gem za našeg Noleta. Srpski teniser još jednom nije dopustio ni poen Tijafou.

1:1 - Uzvraća Tijafo na identičan način. Sa nulom dobija svoj prvi gem i baca "rukavicu u lice" našem Novaku.

1:0 - Novak gotovo na perfektan način počinje današnji meč. Posle dva osvojena poena, nadovezala su se i dva as servisa za sigurnu prednost.

KOMENTAR PRE POČETKA MEČA

Biće ovo prvi meč Novaka još od finala Vimbldona u kojem je savladao Nika Kirjosa u četiri seta. Taj susret odigran je 10. jula, što će reći da je od tada, pa do danas prošlo 76 dana.

Srpski teniser istakao je kako će do kraja godine pokušati da zaigra na što više turnira bude mogao, a za povratak na scenu izabrao je Lejver kup u Londonu. Protivnika dobro poznaje, pošto je tokom prošle godine sa njim igrao na Australijan openu kada ga je dobio u četiri seta.

Naravno, na klupi pored Đokovića naći će se i ostali teniski asovi, koji će ga savetovati na putu ka pobedi u meču između Evrope i ekipe ostatka sveta.

Video: Šou Đokovića, Nadala i Federera na gala večeri Lejver Kupa: Velika trojka ponovo na okupu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA