≫ 

"Bio je to jedan od najlepših trenutaka u mom životu": Novak sa mnogo emocija o Rodžerovom odlasku u penziju

Đoković je dobar deo svog govora posvetio upravo Federeru posle pobede nad Tijafoom

  • 0
Lejver kup, Novak Đoković, Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Pobedio je Novak Đoković večeras posle 76 dana pauze na turu američkog tenisera Frensisa Tijafoa u dva seta (6:1, 6:3), ali je veći deo svog govora posle pobede posvetio Rodžeru Federeru koji se juče oprostio od tenisa.

Za start, ipak, poručio je kako se oseća nakon što toliko dugo nije odigrao nijedan jedini meč.

- Kao što ste rekli, nisam igrao nekoliko meseci, poslednji put je to bilo u ovom gradu niz put. Drago mi je što sam uspeo da nastavim priču, dobar je ovo bio meč, video sam loptu dobro. Drago mi je što sam se vratio na tur. Juče je bio jako emotivan dan, bilo je teško ponovo upaliti motore i izaći na teren i uraditi ono što radiš na najbolji mogući način. Zadovoljan sam što sam doneo nove poene svom timu.

A onda je krenuo da priča o Rodžeru, koliko je sve ono što se desilo juče tokom večeri ostavilo traga na njega.

- Pa svi prosto moramo da se složimo da su to najlepši trenuci tenisa koje smo mogli da vidimo ikada. Svi smo znali da će da bude emocionalan oproštaj Rodžera. Prosto smo svi bili oduzeti tim trenutkom, ali je to bio miks emocija. Bilo je tuge, jer napušta nas jedan od najvećih sportista, ali iz druge perspektive, videti njega srećnog i kako je igrao i šta je sve uradio, zahvalan sam što sam uopšte bio ovde, tim Evrope i tim sveta što su svedočili tome. To je jedan od najlepših trenutaka u mom životu. 

Bio je Novak izuzetno impresioniran, ali je istakao da razume Rodžerovu stranu priče, jer i sam ima porodicu koja stoji uz njega.

- Mogu da pričam u svoje ime, prosto je to bio prelep trenutak, lepo je videti njegove roditelje, Mirku, decu, koji su bitan deo njegovog života i ključan. Razumem i shvatam i saosećam šta je sve neophodno da imate motiv da budete na turu, ljudi misle da je samo do nas da dobijemo ili izgubimo. Mi dobijemo slavu, a gubimo onu drugu stvar. Nikako to ne može da se uradi bez podrške najbližih, a sjajne reči je Rodžer rekao za svoju suprugu Mirku i uspeo je da bude fantastičan. Predugo pričam, znaš koliko te cenim. Nisam bio dugo na turu, bio sam svedok nečega jedinstvenog, ne možemo to jednostavno da izbacimo iz sebe. Moram da bežim sada odavde, treba da se vratim na teren za 20 minuta.

Sledi dubl sa Mateom Beretinijem, a za Italijana koji će mu biti par je imao interesantnu poruku.

- Vežbaću moj italijanski, ha-ha, nadam se još jednoj pobedi.

Video: Šou Đokovića, Nadala i Federera na gala večeri Lejver Kupa: Velika trojka ponovo na okupu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA