Pakao za Đokovića usred Azije: Novak bi mogao na Alkaraza i Medvedeva, turnir u Astani poput Grend slema!

Sasvim pristojna imena će se pojaviti u Tel Avivu, ali nedelju dana (početak 3. oktobra) kasnije počinje fešta kojoj se niko nije nadao, i to u centralnoj Aziji.

  • 0
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije imao baš prilike da pokaže klasu nakon osvojenog Vimbldona zbog administrativnih zabrana, pa je posle egzibicionog Lejver kupa prijavio turnire u Tel Avivu i Astani. Iako je svetska javnost upoznata sa tim da u ovo doba sezone kreće polako suton turnira, da se veliki jako često sastaju, ali će srednja Azija totalno pobiti taj trend. Kazahstan, po trenutnoj listi, ima priliku da ugosti čak pet igrača iz Top 10, pa ćemo na smiraju godine dobiti pravi vatromet.

Novak se već uputio ka Tel Avivu gde turnir upravo danas počinje. Požalio se na zglob u Londonu, a nije ni čudo što ga je preforsirao nakon što je u 24 sata odigrao tri meča, dva singla i jedan dubl na Lejver kupu.

Sada dolazi na prvo takmičenje nakon Vimbldona, igraće za ATP bodove još od Rolan Garosa, a u Izraelu će pojuriti titulu u prilično dobrom "lajn apu" za turnir iz serije 250.

Uz Đokovića, na takmičenju ćemo videti Marina Čilića, Dijega Švarcmana, Dominika Tima, još nekoliko njih iz Top 50, ali se čini da je Srbinu ovde otvoren put da se okiti još jednim trofejom.

Od srede ćemo gledati Novaka u Tel Avivu, a prvi protivnik će mu biti pobednik duela Tijaga Monteira i Pabla Anduhara.

Projektovano, dalje bi išao na Talona Griekspora, zatim na Švarcmana u polufinalu, a Čilić je sa druge strane žreba glavni pretendent na finale i titulu.

Sasvim pristojna imena će se pojaviti na tom turniru, ali nedelju dana (početak 3. oktobra) kasnije počinje fešta kojoj se niko nije nadao, i to u centralnoj Aziji.

Takmičenje u Astani je uspelo da se dokopa serije 500, da napravi veliko okupljanje trenutnih i dugogodišnjih asova, pa će Đoković imati mnnogo, mnogo više posla da postane šampion.

Upravo bi tamo mogao prvi put da se sudari sa novim brojem 1 svetskog tenisa, Karlosom Alkarazom.

Kakva teniska plejada se sprema za Kazahstan, jasno je kada se imenima Đokovića i Alkaraza dodaju još Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Feliks Ože Aliasim, Hubert Hurkač, Andrej Rubljov, Janik Siner, Dijego Švarcman, Roberto Bautista Agut, Grigor Dimitrov, Gael Monfis, Marin Čilić, ali i stari vuk Stan Vavrinka koji pokušava da se vrati na poznate staze slave.

Mnogi Mastersi, pa čak i neki Grend slemovi ne mogu da se pohvale ovakvom igračkom postavom, a ukoliko pogledamo trenutno stanje na rang listi, samo nedostaju Rafael Nadal, roviti Aleksandar Zverev i Mateo Beretini.

Video: Šou Đokovića, Nadala i Federera na gala večeri Lejver Kupa: Velika trojka ponovo na okupu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA