Međedović nikako da se probije: Hamadu dali vajld kartu u Tel Avivu, on ispao odmah na startu

Ništa od dugo očekivanog trijumfa u višem rangu

  • 0
Hamad Međedović, srpska teniska nada Foto: MN Press

Iako svi već nestrpljivo očekuju proboj Hamada Međedovića u svetu tenisa, to nikako ne dolazi. Srpski teniser je dobio vajld kartu za učešće na turniru iz serije 250 u Tel Avivu, ali nije uspeo da ode dalje od prvog kola takmičenja.

Hamad je poražen na startu od Britanca Liama Broudija, koji zauzima 174. mesto na ATP listi, sa 2:o u setovima (7:5, 6:3).

Susret je trajao nešto manje od sat i po vremena, a činilo se da bi srpski predstavnik mogao da konačno napravi taj iskorak koji svi dugo iščekuju.

Njegov talenat ispoljen je u prvom setu gde je napravio prvi brejk, ali je ubrzo sa nulom dopustio ribrejk Broudija za 2:2.

Nakon toga nije bilo ni djusa sve do 12. gema kada je popustila Hamadova odbrana, a u malom vaganju je dopustio da se deonica završi.

Ponovo je, i u drugom setu, prvi oduzeo servis protivniku i potvrdio prednost za 2:0. Ipak, novo popuštanje i niz Britanca od čak pet gemova je totalno pokopalo nade u prvu "ozbiljniju" pobedu Međedovića.

Čekaće se nova prilika, a Britanac će nastaviti takmičenje protiv pobednika meča Botika Van De Zandshlupa i Žoaa Souse.

Međedović je pre Tel Aviva imao priliku samo dva puta da se nađe u glavnom žrebu turnira iz serije 250, i to oba puta u Beogradu, ali nije uspeo da probije barijeru prvog kola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA