≫ 

Federer prvi put o čuvenoj sceni sa Nadalom na svom oproštaju: "Samo sam ga dodirnuo"

Emocije su ih obojicu savladale u tom trenutku

  • 0
Rodžer Federer penzija Foto: Tanjug/AP

Sveže penzionisani teniski velikan Rodžer Federer prvi put je pričao o emotivnom momentu koji je imao sa Rafaelom Nadalom tokom "Lejver Kupa", gde je i zvanično okončao karijeru. Španac i Švajcarac su tokom izvođenja pesme Eli Gulding briznuli u plač, emocije su ih savladale, a onda je baš u tom dirljivom momentu Federer uhvatio svog velikog rivala i prijatelja za ruku. Ta slika je, više od svega drugog, obeležila oproštaj i ostaće zauvek upamćena kao svedočanstvo velikog poštovanja dvojice velikana.

Švajcarac je u izjavi za "Njujork Tajms" premotao film na taj trenutak, objasnio dodir koji je došao spontano, ali je i imao jasno značenje.

- Bilo je toliko lepo samo sedeti tamo i upijati sve dok je išla muzika i dok je fokus bio na Eli Gulding koja je izvodila pesmu. U tom trenutku zaboravite da vas svi gledaju i da vas fotografišu. U jednom trenutku nisam mogao da govorim zbog toga što sam plakao i zbog muzike, i samo sam ga dodirnuo. Mislim da je to bio tajni znak zahvalnosti - objasnio je Federer.

Bio je to Federerov izraz zahvalnosti Nadalu za to što je ovaj, uprkos obavezama na oba fronta, i privatnom i profesionalnom, uspeo da dođe na njegov oproštajni meč. Nadal je u tom momentu imao brige oko trudne supruge, a uz to je i učestvovao na US Openu. Ipak, želeo je da bude uz Rodžera po svaku cenu.

- Posle telefonskog razgovora bilo je jasno da ćemo igrati u dublu. Rafa mi je rekao: "daću sve da budem sa tobom".

Španac je uspeo da stigne u London i da svojim prisustvom uveliča odlazak u penziju čoveka sa kojim je gradio istoriju tenisa.

- Nikad neću zaboraviti šta je uradio za mene u Londonu - rekao je Rodžer iz čijih reči izbija ogromno poštovanje prema Rafi.

- Mislio sam da bi bilo lepo odigrati oproštajni meč i zahvaliti se navijačima. Lejver kup je bio rasprodat i pre nego što sam znao da ću se penzionisati i još mnogo ljudi je htelo da dođe do karata, ali nisu mogli. Mislim da bi bilo lepo da odigram još jedan ili više oproštajnih mečeva. Nisam još siguran da li mogu ili treba to da uradim - ostavio je Federer prostora za spekulacije na ovu temu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA