≫ 

Novak održao čas tenisa: Đoković namučio Anduhara pa revijom atraktivnih poena upisao pobedu u Tel Avivu

Odličan je bio Đoković u ovom duelu

  • 3

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković pobedio je Pabla Anduhara sa 2:0  2. kolu ATP turnira u Tel Avivu. 

Novak je prvi put posle osvojenog Vimbldona odigrao takmičarski meč, a, utisak je, da skoro dva i po meseca pauze nije uticalo na jednog od najboljih tenisera svih vremena. Srbin je odmah namenuo svoj ritam na koji Anduhar nije imao adekvatan odgovor. Prvo je ubedljivo osvojio gem na svoj servis, a onda je odmah upisao brejk.

Španski teniser nije uspevao da se snađe i odgovori na igru Novaka koji je nizao poen za poenom. Ipak, pri rezultatu 5:=, odigran je najduži poen na meču u kojem je Anduhar imao četiri prilike da osovji gem, ali je Novak ponovo okrenuo meč u sovju koristi i upisao treći brejk u nizu za 6:0 i osvojen set.

On 🔥@DjokerNole takes the opener 6-0 against Andujar.@telavivopen | #TelAvivOpen pic.twitter.com/wyVOS0iRNZ

— ATP Tour (@atptour) September 29, 2022

 

U nastavku, Novak je nastavio sa odličnom igrom i poveo. Potom, usledio je najduži gem na meču. Kad god je Španac bio u prilici da dođe do gema, Novak je uspevao da pronađe način i odgovori. Ovakav scenario je viđen nekoliko navrata. Tako je Anduhar u jednom momentu, posle poena kojim je došao do prednosti pogledao u nebo, pokazao prstom i rekao: "Samo jedan". Usledili su aplauzi publike, posle kojih španski teniser nastavio u istom ritmu. Odigrano je 30 poena, a Anduhar dolazi dpo prednosti i prvog osvojenog gema.

Usledila je mnogo bolja igra Anduhara koji je konačno počeo da osvaja poene na svoj servis, dok Novak nije uspevao da dođe do brejka. Ipak, na 4:3, Novak je dočekao svoju pšansu, napravio brejk koji mu je bio dovoljan za pobedu i plasman u sledeće kolo.

Turnir u Tel Avivu, iz serije 250, igra se za nagradni fond od 949.475 dolara.

Video: Jedva da je neko uopšte provalio da je to on: Đoković trenirao na plaži u Tel Avivu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA