"Ne možete da budete perfektni, pogotovo sa srpskim mentalitetom": Novak objasnio Izraelcima zašto je emotivan

Đoković je prošao u finale turnira u Tel Avivu i sutra će se boriti za titulu

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Uspeo je Novak Đoković da se pobedom protiv Safiulina plasira u veliko finale turnira u Tel Avivu gde će ga sačekati pobednik duela Marin Čilić - Konstan Lestjen sutra tokom dana.

Naravno, naš teniser bio je veoma zadovoljan činjenicom da će se ponovo boriti za jedan trofej, ali je posebno pohvalio svog rivala.

- Vrlo takmičarski meč, pogotovo u drugom setu. Bio sam dosta emotivan u drugom setu, bilo je tenzije, delom i zbog njegovog vrlo agresivnog stila igre. Dobro servira, kada ima vremena, opasan je sa forhenda i bekhenda, znao sam da moram da budem stabilan, znao sam da će da digne nivo igre, servirao sam za meč i odigrao neke loše poene. Čestitam mu što se borio i što se vratio, ovo je bio meč u kojem sam uživao na terenu.

Mreža nije bila na strani Novaka večeras, ali ne krivi je.

- Da, mreža i ja danas nismo imali ljubavnu romasnu, ali to se dešava, to je jedan od onih dana kada morate ostanete mentalno fokusirani i da uspete na kraju, u tajbrejku je pomogao, promašio nekoliko forhenda, igrao je prave udarce u pravom trenutku, to je polufinale turnira i možete očekivati teškog protivnika, vrlo sam srećan što sam prošao kroz ovaj izazov.

Nesiguran je bio Đoković na drugom servisu, što je stvar koju mora da unapredi.

- On je menjao poziciju na riternu na drugom servisu, a ja se nisam osećao sigurno tu, ponekad sam išao na sigurnost, nekad je uspevalo, a nekad ne, moraću da radim na tome pre sutrašnjeg finala, radujem mu se, došao sam u Tel Aviv sa željom i ciljem da dođem do poslednjeg meča.

Zašto su bile prisutne emocije na ovom meču kod Đokovića? Novak je pokazao ka boksu.

- Zbog čoveka i ljudi iza vas. Bilo je emocija sa vama, neke su dobre bile, neke loše, ne možete uvek biti perfektni, pogotovo sa mojim srpskim mentalitetom, ponekad poludim na terenu, to mi nekada pomaže, nekad me razbudi, a nekad je protiv mene. I ja sam ljudsko biće kao i svi ostali, nosim se sa emociajma svakodnevno, ponekada to funkcioniše kako treba, a nekada ne. Najvažnije je da date sve od sebe, drago mi je što mogu da podelim te lepe emocije sa vama.

Video: Novak nakon pobede u Tel Avivu: Mislim da je to bio jedan od najdužih gemova koje sam igrao u životu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA